Svijet

Članove ekipe "Top Gear" Argentinci gađali kamenjem

0409topgear
D
žeremi Klarkson i članovi emisije "Top Gear" napadnuti su u blizini argentinskog grada Tolhuina. Njihovi napadači su veterani Foklandskog rata, a razlog napada je registarska oznaka "H982" na automobilu marke "Porsche 928", kojim je upravljao Klarkson.

Članove ekipe "Top Gear" Argentinci gađali kamenjem
Portal AnalitikaIzvor

Naime, veterani su oznaku shvatili kao provokaciju na rat 1982. godine, koji se vodio između Argentine i Velike Britanije.



No, Džems Mej i Ričard Hamond nisu se nalazili u automobilu kojim je upravljao Klarkson, jer je svaki od njih vozio svoj automobil, ali ni njihovi automobili nisu ostali pošteđeni.



"Bio sam u Iraku i Avganistanu, ali ovo je bilo najstrašnije iskustvo koje sam ikad doživio", kazao je Klarkson, prenosi The Guardian.



Naveo je da je napadača bilo stotine, te da su na njih i njihove automobile bacali kamenje.



"Bila je smrtno ozbiljna situacija", dodao je. Grupa veterana protestovala je i ispred hotela u kojem je ekipa "Top Geara" odsjela, zbog čega su iz Argentine otputovali tri dana ranije.



Recepcioner hotela "Arakur", u gradu Ushuaii, otkrio je da je i policija intervenirala nakon što su veterani zaposjeli cijelo predvorje hotela, zbog čega se ekipa emisije ranije odjavila iz hotela.



Cijeli incident je snimljen, a na videu se mogu čuti uvrede na račun članova emisije.

 

index.hr

Portal Analitika