Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • KONJEVIĆ: Crna Gora se mora obračunati sa kriminalnim grupama ukoliko želi da dobije poziv za NATO

KONJEVIĆ: Crna Gora se mora obračunati sa kriminalnim grupama ukoliko želi da dobije poziv za NATO

raskook1909_1
U
narednih godinu dana Crna Gora se mora obračunati sa kriminalnim grupama ukoliko želi da do kraja 2015. godine dobije poziv za NATO, poručio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević gostujući u emisiji Živa istina autora Darka Šukovića.

KONJEVIĆ: Crna Gora se mora obračunati sa kriminalnim grupama ukoliko želi da dobije poziv za NATO
Portal AnalitikaIzvor

Kada je po srijedi izvještaj o napretku, Konjević ističe da ne stoji ocjena koja se mogla čuti sa više medijskih i političkih adresa da je to zapravo izvještaj koji govori o nazadovanju napominjući da je prirodno da bude kritički nastrojen.

Konjević je siguran da nijedna grupa koja se bavi nezakonitim djelatnositma u onome što je menadžmat MUP-a i državnog vrha nema podršku.

- U samaim drćžavnim struturama ne samo u MUP-u te krimnalne grupe imaju određanu vrstu saradnika, mada je to možda gruba formulacija – rekao je Konjević.

Ministar navodi da policija intenzivno radi na rasvjetaljavanju ubistva Armina Muše Osmanagića. Na pitanje postoje li indicije da li je Osmanagić ubijen da bi se spriječilo rasvjetaljvanje ubistva Duška Jovanovića Konjević ističe da se i to provjerava.

- Nema takvih indicaija ali to je svakako linija rada po kojoj radi policija – rekao je ministar.

Kada je u pitanju predstojeći izvještaj o napretku Crne Gore Konjević ističe da

- Ne stoji konstatacija da će to da bude izvještaj o nazadovanju. Sada kad uđemo u fazu otvaranja najtežih poglavlja iz oblasti vladavine prava prirodno je da ti izvještaji budu kritički nastrojeni. Taj izvještaj tretira upravo stvari koje njiesu urađene a koje treba uraditi – rekao je Konjević.

Konjević ističe da će od izvještaja zavisiti i aneks koalicionog sporazuma sa DPS-om

- Mi smo upravo zastali u tim razgovorima upravo da vidimo što će to da budu ključne stvari iz izvještaja o napretku da bi znali da redefinišemo naš koalicioni sporazum na osnovu ukazanih  prioriteta – rekao je Konjević.

Ministar je istakao da saradnja sa Tužilaštvom „nije ni za trojku“. Smatra da će ukoliko Skupština ne izabere VDT-a to biti jedna od najznačajnijih kritika u Izvještaju o napretku. Kaže, da će u sadržaju Izvještaja biti brojne pohvale.

- Sada kad uđemo u fazu otvaranja najtežih poglavlja iz oblasti vladavine prava prirodno je da ti izvještaji budu kritički nastrojeni. Taj izvještaj tretira upravo stvari koje njiesu urađene, a koje bi trebalo uraditi, rekao je Konjević.

Konjević dodaje da će od sadržaja Izvještaja o napretku zavisiti i sadržaj Aneksa koalicionog sporazuma DPS-SDP.

- Mi smo upravo zastali u tim razgovorima upravo da vidimo što će to da budu ključne stvari iz izvještaja o napretku da bi znali da redefinišemo naš koalicioni sporazum, da na pravi nacin nasložimo prioritete, rekao je Konjević.

Komentarišući poziv organizatora drugog Montenegro prajda da prisustvuje tom skupu, Konjevic je kazao da će doći ukoliko ga Vlada odredi, u suprotnom, povorci neće prisustvovati.

 

Portal Analitika