Zanimljivosti

Fejsbuk se izvinio LGBT populaciji

0310facebook
N
ajveća društvena mreža objavila je saopštenje u kojem se izvinjava pripadnicima LGBT populacije zbog svog propisa koji zahtijeva korišćenje "pravih imena".

Fejsbuk se izvinio LGBT populaciji
Portal AnalitikaIzvor

Fejsbuk je počeo da zahtijeva od korisnika da koriste svoja prava imena na ovoj mreži, što je izazvalo velike probleme u LGBT zajednici. Pravilo da se koristi isključivo pravo ime dovelo je do toga da veliki broj profila bude ugašen, uključujući i profil "Sister Roma", jednog od najpoznatijeg transseksualca u San Francisku.

Njegovo pravo ime je Majkl Vilijams i pismo koje je uputio čelnicima Fejsbuka izazvalo je brune reakcije među korisnicima. U njemu ističe da će takav propis dovesti do problema među LGBT populacijom jer se mnogi još uvijek kriju iza pseudonima, kao i da će sada biti otkriveni i onima koji su spremi da im naude.

Iz Fejsbuka kažu da nijesu očekivali da će ovaj propis uticati na LGBT članove mreže, te da će u najkraćem roku donijeti izmijenjeno pravilo koje će omogućiti korisnicima da koriste pseudonime, a ujedno njima da omogući da uklone lažne profile.

Blic.rs

Portal Analitika