Fudbal

4000 dana Perezove vladavine - Potrošena preko milijarda eura

PerezRM
U
svoja dva predsjednikovanja Realom, Florentino Perez je osvojio sa Realom čak 12 trofeja, između ostalog dvije Lige šampiona i tri titule prvaka Španije, ali mnogi tvrde da su te titule jako skupo plaćene.

4000 dana Perezove vladavine - Potrošena preko milijarda eura
Portal AnalitikaIzvor

Vjerovatno i kada se za 20-ak godina bude pominjalo ime Florentina Pereza, prva asocijacija neće biti Desima, koja je osvojena dok je on bio na čelu, već nevjerovatno trošenje novca na pojačanja.

Kada se sve sabere do sada, Florentino Perez je potrošio na transfere preko milijardu eura, tačnije, oko 1,15 milijardi eura!

To su nevjerovatne cifre, budžeti mnogih država nisu toliko visoki, ali treba reći da je predsjednik Reala uspijevao i da na marketingu i svemu što je pratilo te nevjerovatne transfere, dosta i zaradi.

Čuveno je da je Bekam samo od prodaje dresova otplaćen za jako kratko vrijeme, slično je bilo i sa drugim velikim zvijezdama, Figom, Zidanom, Ronaldom, a i ovogodišnje akvizicije Rodrigez i Kros su dobrim dijelom već otplaćeni samo od dresova.

Možete ga ne voljeti, možete osporavati njegove odluke, kao i ovogodišnju, da se lako odrekne Di Marije zbog Rodrigeza, ali ne možete osporiti njegov osjećaj za biznis. Jer Perez je na prvom mjestu biznismen, a Real mu omogućuje da bude jako dobar u svom poslu.

Portal Analitika