Region

BEĆKOVIĆ: Očekujem da radim u nedjelju

0210oljabeckovicok
A
utorka emisije "Utisak nedjelje" Olja Bećković kaže da ne razumije saopštenje kompanije B92 u kojem konstatuju da će "saradnja kompanije B92 sa Oljom Bećković i PG Mrežom predstavljati 'težak izazov'".

BEĆKOVIĆ: Očekujem da radim u nedjelju
Portal AnalitikaIzvor

"Ja to saopštenje ne razumijem. Voljela bih da upoznam pisca tog saopštenja", kaže Olja Bećković za "Blic", komentarišući navode iz saopštenja B92 da je ona pokazala "odsustvo razumijevanja" i "narušila poslovnu etiku“.

Ona dodaje i da je iz B92 niko nije zvanično kontaktirao. Odgovarajući na pitanje zna li kakva je sudbina "Utiska", Bećković kaže da, što se nje tiče, ona sa B92 ima važeći ugovor do marta.

"Očekujem da se oni ponašaju profesionalno, da poštuju ugovor i da radim u nedjelju", kaže Bećković, dodajući da ne zna šta znači formulacija da će "saradnja kompanije B92 sa Oljom Bećković i PG 'Mrežom' predstavljati 'težak izazov'", kao i da na osnovu nje ne može da zaključi da li je ugovor između "Mreže" i B92 raskinut.

Kompanija B92 danas u saopštenju „sa žaljenjem konstatuje da se napori i prijedlozi za poboljšanje dugogodišnje sa autorkom emisije 'Utisak nedelje' Oljom Bećković i Produkcijskom grupom Mreža nijesu pokazali uspešnim".

"Ishod pregovora kompanije B92 o nastavku saradnje sa Oljom Bećković i PG Mreža takav je da je od strane autorke emisije 'Utisak nedjelje' i produkcijske kuće došlo, ne samo do odsustva razumijevanja i podrške, nego i do teškog narušavanja profesionalne etike izjavama datim u javnosti i optužbama za navodne ucjene i ultimatume, a sa očiglednom namjerom diskreditacije kompanije B92", navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo B92 "razočarano je ponašanjem gospođe Bećković", napominje se u saopštenju, "naročito ako se uzme u obzir 12 godina saradnje i vjernosti, ulaganja u nju oko dva miliona eura i značajna promocija širom B92 mreže, kao i na drugim mjestima".

Prema saopštenju, "zaključak koji bi mogao da se nametne je da Olja Bećković i PG "Mreža" svoje pogrdne izjave koriste kako bi stvorili negativnu atmosferu, narušili ugled i izvršili pritisak na slobodu uređivačke politike kompanije B92, a sve u pokušaju da poboljšaju svoje pregovaračke pozicije".

"Iz svega navedenog, dalja saradnja kompanije B92 sa Oljom Bećković i PG 'Mreža' predstavljaće težak izazov", navodi se na kraju saopštenja kompanije B92.

Produkcijska grupa "Mreža", kao izvršni producent "Utiska nedjelje", i autorka Olja Bećković pozvali su danas televiziju B92 da objasne javnosti "šta zapravo misle" i "šta su htjeli da kažu u današnjem saopštenju" u vezi sa tom emisijom.

"Zašto smo posljednjih dana i mjeseci međusobno 'neuspješno' pregovarali kad imamo obostrano uspješan, jasan i precizan ugovor? Da li pod 'teškim narušavanjem etike' mislite na vaš zahtjev da se autorka i produkcija za 24 sata izjasne o značajnoj novini za sve - premještanju najgledanijeg programa na kablovsku televiziju bez koncepcije, gledanosti i sigurne budućnosti", piše u saopštenju Mreže.

Ta kuća je televiziji B92 postavila pitanje da li stvarno misli da je za proteklih 12 godina, koliko se Utisak nedjelje emituje na B92 samo ta televizija promovisala "Utisak nedjelje", a da "Utisak" nije promovisao B92?

"Da li je moguće da ste samo ulagali u Utisak nedelje? Koliko je B92 zaradila od Utiska nedjelje za ovih 12 godina?", piše u poruci "Mreže" televiziji B92.

Ta produkcija je upitala B92 i to koje su to izjave Mreže i Olje Bećković bile pogrdne i stvorile negativnu atmosferu.

"Možda ona (izjava) da je stavljanje pred svršen čin u petak popodne - ultimatum? A kako vi to zovete? Na kraju pitanje koje nas možda i najviše zanima - ko se krije iza šifre menadžment B92?", pita u saopštenju PG Mreža.

„Kao glavni i odgovorni urednik Informativnog programa B92, nijesam učestvovao u sastavljanju i objavljivanju saopštenja koje je B92 objavio o Utisku nedjelje, izjavio je danas Veran Matić.

"Moje mišljenje po ovom pitanju javnosti je već poznato, a kao predstavnik manjinskog akcionara B92 Trust u odboru direktora, već sam tražio održavanje sjednice ovog tijela koje bi se odredilo po pitanju saradnje sa PG Mreža, i pri tom zahtjevu ću ostati", naglasio je u saopštenju Matić.

(rtv.rs)

Portal Analitika