Fudbal

Šok u Španiji - Kapiten Atletika priznao namještanje!

GabiAM
A
ko se sjećate 2011. godine, dobro pamtite i meč između Levantea i Saragose, koja je u posljednjem kolu čudesno izborila opstanak u Primeri. Gostovali su Levanteu, bila im je potrebna pobjeda, do nje su stigli, na kraju 2:1 za tim koji je predvodio sa klupe Agire.

Šok u Španiji - Kapiten Atletika priznao namještanje!
Portal AnalitikaIzvor

Policija je došla do određenih dokaza koji ukazuju da je Levante prepuštio bodove gostima koji su trijumfom ostali u ligi. U tom posljednjem kolu je La Korunja izgubila kod kuće od Valensije, pa je ispala iz lige. Da je meč u Levanteu završen pobjedom domaćih, Saragosa bi se preselila u niži rang.

Sumnje su danas potkrijepljene izjavom kapitena Atletiko Madrida, Gabija, koji je na svjedočenju u Sudu za organizovani kriminal priznao da je kao tadašnji fudbaler Saragose „uradio ono što je klub od njega tražio“.

Inače, upravo je Gabi postigao oba pogotka kao tadašnji kapiten ekipe.

Mundo Deportivo na sva zvona danas prenosi iskaz pomenutog fudbalera koji je izostavljen sa sinoćne utakmice Atletiko Madrida protiv Juventusa, uz navode da bi ovakav rasplet situacije mogao da ima ozbiljne posljedice i suspenziju za kapitena Jorgandžija.

Inače, osim kapitena Atletiko Madrida u istrazi je još nekoliko fudbalera čiji se iskazi prikupljaju.

Portal Analitika