Svijet

Šreder: EU i Rusija da izađu iz spirale sankcija

0110sreder
B
ivši njemački kancelar Gerhard Šreder pozvao je danas Evropsku uniju i Rusiju da "izađu iz spirale sankcija" uprkos nastavljanju ukrajinske krize.

Šreder: EU i Rusija da izađu iz spirale sankcija
Portal AnalitikaIzvor

"Uzajamne sankcije štete i jednoj i drugoj strani", rekao je Šreder u Rostoku na konferenciji o njemačko-ruskoj privrednoj saradnji.

Šreder koji je prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, apelovao je na "evropske i ruske političare da izadju iz spirale ekonomskih sankcija".

Bivši njemački kancelar je sada predsjednik Nadzornog odbora Sjevernog toka, gasovoda koji povezuje Rusiju i Evropu preko Baltičkog mora.

Šreder se založio za dijalog, ocjenjujući da je to "jedini način za ponovno uspostavljanje povjerenja".

"Mir i stabilnost na našem kontinentu mogu zavladati samo ako je čvrsto partnerstvo sa Rusijom", rekao je Šreder, ističući da ne treba izolovati Rusiju.

Frans pres podsjeća da je Šreder u jeku ukrajinske krize proslavio 70. rođendan u društvu Putina, što je izazvalo žestoke kritike u Njemačkoj.

Šreder je usvojio dvoje ruske djece uz pomoć, kako navode mediji, predsjednika Putina, inače, bivšeg agenta KGB-a u Drezdenu, dodaje Frans pres.

B92

Portal Analitika