Ostalo

Podgorica dobija Dvoranu za borilačke vještine

pg2909
A
ko bude ispunjen Program razvoja sporta Glavnog grada za period od 2015. do 2019. godine, Podgorica će dobiti nekoliko modernih sportskih objekata, što će u značajnoj mjeri obogatiti sadržaj Glavnog grada.

Podgorica dobija Dvoranu za borilačke vještine
Portal AnalitikaIzvor

Uz ocjenu da su sportski objekti u Podgorici u prilično lošem stanju, što je uslovljeno ekonomskom krizom i nedovoljnim ulaganjem vlasnika i korisnika u održavanje i izgradnju sportskih objekata, u Programu razvoja sporta Podgorice za navedeni četvorogodišnji period zacrtani su ambiciozni planovi.

Kao predlog mjera za poboljšanje sportskih sadržaja navodi se, između ostalog, izgradnja atletskih borilišta, podsticanje rekonstrukcije i izgradnje novih objekata, te izgradnja zatvorenog bazena.

Glavni grad je, shodno Strategiji plana, predvidio izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona pod Goricom.

Do 2017. Podgorica će dobiti i sportsku dvoranu u Tuzima, a nosilac projekta je Ministarstvo prosvjete i sporta. To je rok i za dovršetak sportske dvorane u Golubovcima.

- Objekat je lociran u parku Beglaci i predviđen za sportske, poslovne i zabavne sadržaje. Sportska dvorana sastoji se iz glavne sale sa tribinama, ukupnog kapaciteta 2.520 mjesta i male sale za treninge. Pored sportskih aktivnosti, objekat se može koristiti za organizovanje kongresa, seminara, koncerata, sajamskih manifestacija… Maksimalni kapacitet gledališta za ove svrhe je 4.020 sjedišta. Sadržaji objekta i lokacija na 11 km od Skadarskog jezera, blizina aerodroma, željezničke pruge i magistralnog puta koji povezuje Podgoricu sa primorjem svrstaće ga u red velikih sportskih i privredno kulturnih centara - navodi se u Programu razvoja.

Podgorica će u naredne tri godine dobiti i dvoranu za borilačke vještine, na Starom aerodromu, kapaciteta 800 mjesta, dok će u Tološkoj šumi do 2017.godine biti izgrađen sportsko-rekreativni centar.

- Objekat ukupne površine 2200 m2 na lokaciji od 3000 m2 biće lociran u Tološkoj šumi i sadržaće sportsku salu, rukometno igralište, dječije igralište za uzrast 1-14 godina, teniske terene, fitnes salu, bazene i vaterpolo bazene, kuglanu, ugostiteljske i pomoćne objekte - navodi se u Programu.

rtcg.me

Portal Analitika