Fudbal

Brnović objavio spisak: Pozvani Simon i Jovanović

Brnovbic29.09
S
elektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović objavio je spisak od 23 igrača pred kvalifikacionu utakmice sa Lihtenštajnom i Austrijom.

Brnović objavio spisak: Pozvani Simon i Jovanović
Portal AnalitikaIzvor

Nakon startnog trijumfa nad Moldavijom od 2:0, ''hrabre sokolove'' u oktobru čekaju dva gostovanja, najprije sa Lihtenštajnom 9. u Vaducu, a onda 12. u Beču protiv Austrije. Brnović je ponovo pozvao SImona Vukčevića i Milana Jovanovića, a u odnosu na prošli spisak tu je i Vladimir Boljević.

''Ne samo mene, nego i mnoge druge raduje to što je Simon ponovo sa nama. U posljednje vrijeme igra standardno, svaku utakmicu odigra 90 minuta. Mnogo će nam značiti u ove dvije utakmice. Razgovarao sam sa njim, on će biti rasterećen. Rekao sam mu samo da izađe i da pokaže šta znam. A on do sada nije pokazao ni 50 odsto svojih mogućnosti. Očekujem pravog Simona. Tu je i Milan Jovanović koji će nam značiti pogotovo za prvu utakmicu. Prva jeste najvažnije uvijek, ali ćemo morati nekoliko igrača da odmaramo za utakmicu sa Austrijom. Dvije utakmice u tri dana za našu reprezentaciju je mnogo. Boljević igra dobro u posljednje vrijeme, posljednje dvije-tri godine ima mnogo utakmica u nogama, i nama su potrebni takvi igrači koji su standardni u svojim klubovima. Grbić je opet tu, igra standardno dobro u Partizanu, i može da pomogne. Dobar je u ofanzivi, ali je u defanzivi jako loš. A nama trebaju igrači u oba smjera da igraju. Ima igrača koji nijesu standardni u svojim klubovima, kao što je Zverotić, ali sam ga pozvao zbog iskustva. Međutim, poručio sam mu da ako ne počne da igra da će izgubiti mjesto u timu. Nikolu Vukčevića sam izostavio jer ne igra u svom klubu. I sa Bakićem treba da razgovaram, pošao je da igra u drugu italijansku ligu, a na klupi je. Vezni red nam je slaba tačka u ovim kvalifikacijama, sa druge strane odbrana i napad su odlični'', kazao je Brnović.

Prvu utakmicu zbog povrede propuštio je Stevan Jovetić, Brnović očekuje da napadač Sitija bude spreman za oktobarski ciklus.

''Mislim da će Stevan igrati sjutra protiv Rome. On je poslije povrede na našem treningu, imao problema sa listom, ali se nadam da će biti spreman. Savić traba da se javi danas, zaradio je povredu nosa u posljednjem meču, tačnije izašao je sa krvavim nosem, ali mislim da nije ništa ozbiljnije. Što se tiče Mirka Vučinića, po meni on je mogao još mnogo toga da pokaže u Evropi, i šteta je što nije ostao još godinu, dvije... Ali, što se tiče njega lično, a i nas, mnogo je bolje što je tamo. Mnogo je odmorniji, radi bez pritiska, treninzi su lakši, daje lako golove. Našao je sebe i to je odlično za nas.''

Crna Gora je prvi put u situaciji da u kvalifikacijama igra dva meča zaredom u gostima, tačnije poslije duela sa Lihtenštajnom nema povratka kući, već pravac Austrija.

''Pokazalo se kao teško kada igramo dvije utakmice u tri dana, to se pokazalo kao negativno. Mislim da je u jednu ruku i dobro što ćemo biti tamo tajedno pet-šest dana, neće biti rodbine, neće biti prijatelja. Bićemo sami, moći ćemo na miru da se spremamo za obje utakmice. Mi jesmo favoriti u prvom meču, ali moramo izaći sto odsto spremni kako bi upisali tri boda. Podsjećam, oni su Slovačku eliminisali sa puta za Brazil. Ako ih potcijenimo biće jako teško. Dvojica ili trojica standardnih igrača neće početi utakmicu protiv Lihtenštajna, jer nas nakon toga za tri dana čeka jako teška utakmica protiv Austrije. Ali, ti momci koji će početi imaju kvalitet da dostojno zamijene te standardne igrače. Iskreno, u oba meča idemo na pobjedu, idemo na šest bodova, ali bi bili zadovoljni i sa 4. Ali, idemo redom, pobjeda protiv Lihtenštajna je obavezna. Imali bi šest bodova, kao prvi bi najvjerovatnije dočekali duel sa Austrijom, što svakako podiže moral'', naglasio je Brnović.

U prvom terminu, derbi grupe odigraće Rusija i Švedska, dok Austrija ide Moldaviji.

''Ako uzmemo šest bodova, onda nas ne interesuju rezultati ostalih mečeva. Najbolje bi bilo kada bi se Rusija - Švedska završilo neriješenim rezultatom. Kao što je to bilo između Austrije i Švedske u prošlom kolu. Kad niko ne bi uzimao tri boda to bi bilo super. I Austriji će biti jako teško protiv Modlavije u gostima. I oni su pod pritiskom, jer takođe razmišljaju o meču sa nama. Protiv Moldavije će sigurno neko da kiksa, kao što je bilo prošle godine'', kazao je Brnović.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za neđelju 5. oktobar.

SpisakFudbal29.09

 

Portal Analitika