Region

Niš u mraku zbog neizmirenih računa za struju

2809nis1
N
iš i okolina ostali su bez ulične rasvjete, po nalogu Snabdevanja Elektroprivrede Srbije, prenosi B92. Iz Centra za obavještavanje, razlog isključenja je veliko dugovanje gradske uprave za struju. Dug iznosi oko 650.000 eura (65 miliona dinara), a najveći dio odnosi se upravo na javnu rasvjetu.

Niš u mraku zbog neizmirenih računa za struju
Portal AnalitikaIzvor

U Elektrodistribuciji Jugoistok kažu da su upozorenje poslali prije 20 dana i da nije ispoštovan novi ugovor o reprogramu koji je sklopljen u junu.

Zamjenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković smatra da je odluka da to bude učinjeno u nedjelju uveče neobjašnjiva i nerazumna.

- Bez obzira na visinu duga, moglo je da se sačeka do sjutra i da sjednemo da razgovaramo i da tražimo rješenje. Grad Niš ovo nije zaslužio, rekao je Slavković i naglasio da komunalci neće noćas čistiti grad zbog opasnosti da se neko povrijedi po mrklom mraku.

2809nis2- Oni koji su dali nalog da se isključi struja za javnu rasvjetu nisu razmišljali o bezbjednosti grada koji je treći po veličini u Srbiji - napomenuo je Slavković.

On je rekao da će o tome koliki je dug biti reči sjutra, ali da to u ovom trenutku nije toliko važno, jer su, kako je naveo, odluka i nalog da se isključi rasvjeta u Nišu neobjašnjivi i nerazumni.

U

ED Jugoistok

dodaju da ne žele da snose nikakvu odgovornost zbog ove situacije, jer ako građani mogu da plaćaju račune za struju, mogu i državna uprava i lokalna samouprava.

Portal Analitika