Zabava

Žan Pol Gotje se oprostio od mode

2809gotje
Č
uveni francuski modni dizajner Žan Pol Gotje (Jean Paul Gaultier) oprostio se od svijeta mode spektakularnom revijom na kojoj je pokazao ready-to-wear modele i otkačeni smisao za humor, prenosi portal Klix.

Žan Pol Gotje se oprostio od mode
Portal AnalitikaIzvor

Blistavi modni zabavljač oduševio je publiku u Parizu svojim izborima, na reviji koja je bila ispunjena zdravicama, rekacijama poput „Zaista?!“ i gromoglasnim smijehom.

2809gotje1Goste je na sjedištima dočekala pozivnica na kojoj je pisalo „Izbor za Mis Žan Pol Gotjea 2015“, kao i zahvalnica svima kojima su ga podržavali sve ove godine. Na pisti su, navodno, birane - najljepše, poput Mis supruga fudbalera, Mis modnih urednica, Mis seniorki i Mis Tur d Frans. U reviji je tako, pored ostalih, učestvovala bucmasta španska glumica Rozi de Palma koja je izvela striptiz, bilo je kečerskog rvanja modela, kao i onih koje su bile preobučene, poput kreativne direktorice Voga (Vogue) Grejs Kodington i modne dizajnerke-veteranke Suzi Menkes.

Gotjea su mnogi dizajneri koji „pisali pravila“ za ready-to-wear okarakterisali kao nekadašnje „nestašno dijete“ francuske mode, ali je postao svjetski poznat po svojoj neobuzdanoj mašti, dizajniranju Madoninih končanih grudnjaka i postavljanjem običnih ljudi na pistu.

2809gotje2Šezdesetdvogodišnji Francuz poznat je po stvaranju kultnog „Eurotrash“ programa koji je vodio sa Antoanom de Kuneom na britanskoj televiziji 1990-ih godina.

U svijetu mode je bio skoro 40 godina.

- Bilo je predivno. Mislim da je to bio lijepi šou. Srećan sam što je sve prošlo dobro - rekao je Gotje.

Modni dizajner inače je vlasnik je španske parfimerije Puig kojoj će se posvetiti, ali će i dalje sarađivati s modnom industrijom.

2809gotje3
Portal Analitika