Region

VUČIĆ: Moj brat je došao krvave glave, težak dan za moju porodicu

aleksandar-vucic-live_ff
O
vogodišnja Parada ponosa prošla je bez ijednog razbijenog stakla, rekao je predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije. On je potvrdio da su pripadnici Žandarmerije danas pretukli njegovog brata Andreja Vučića i dva pripadnika obezbjeđenja, prenosi Blic.

VUČIĆ: Moj brat je došao krvave glave, težak dan za moju porodicu
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje novinara da li je istina da je njegov brat napadnut, on je odgovorio da "svog brata voli najviše na svijetu", a danas je došao krvav.

Vučić je naveo da su teško povrijeđena dva pripadnika njegovog obezbjeđenja, kao i njegov brat, ali nije želio da govori konkretno o kakvim povredama je riječ.

Rekao je da su njegovog brata napali pripadnici Žandarmerije, ali da su se izvinili.

- Došlo je do nekog prekoračenja ovlašćenja, ti ljudi koji su to učinili su se izvinili. Nećemo privatno goniti bilo koga. Ovo je težak dan za moju porodicu - rekao je Vučić.

Premijer Vučić je dodao da je njegov brat "hrabar" i da je dobro podnio to.

On je pomenuo i da razumije zašto su "momci iz Žandarmerije bili nervozni", pošto su taj dan radili nešto što im se nije radilo. Njemu se lično izvinio i komandant Žandarmerije Milenko Božović.

Parada ponosa bez incidenta

Premijer je rekao da je Prajd protekao bez incidenta, da ni jedno staklo nije slomljeno u glavnom gradu.

- Mi ovo nismo radili zato što je uslov za pregovore sa EU, nego zbog Ustava, zakona zbog ove države i poštovanje prava svih ljudi, rekao je Vučić u Vladi Srbije.

On se zahvalio snagama bezbjednosti koji su očuvali javni red i mir u glavnom gradu tokom održavanje Prajda.

- Država može hoće i umije da poštuje Ustav ove zemlje - rekao je Vučić.

On se zahvalio policiji na dobro obavljenom poslu, a građanima na toleranciji koju su pokazali.

- Želim da čestitam što smo pokazali da Srbija može da se ponaša po Ustavu i zakonu. Zahvalan sam tužilaštvu, pripadnicima vojske, policije, ali sam prije svega zahvalan Beograđanima, našim ljudima koji su čuvali svoj grad - rekao je Vučić.

Skupo nas je koštao Prajd

Upitan koliko je koštalo angažovanje policajaca u Beogradu, Vučić je odgovorio: "skupo je koštalo, mnogo više nego što bih želio da nas je koštalo".

On je naveo da nije saglasan sa ocjenom da je grad bio pod opsadom i istakao da je policija radila svoj posao i da je država bila organizovana bolje nego ikad.

"Država je svoj posao obavila perfektno, ni jedna osoba nije bila ugrožena, ni pripadnici gej populacije, ni oni koji se ne slažu sa njihovim uvjerenjima", rekao je Vučić.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije pored Aleksandra Vučića bili su prisutni i srpski ministar policije Nebojša Stefanović kao i šef policije Milorad Veljović.

"Otkrićemo ko je napao zgradu TV B92"

Premijer je rekao da policija radi na tome da se otkrije ko je učestvovao u napadu na televiziju B92, navodeći da policija ima snimke.

- Naravno da će da će javnost znati, a svi koji su kršili zakon... zna se kako se sa njima postupa - rekao je Vučić.

Portal Analitika