Svijet

LAVROV: Treba resetovati odnose Rusije i SAD

lavrov
M
oskva želi da poboljša odnose sa Vašingtonom i nije zainteresovana za nastavak "rata sankcijama" sa Zapadom, a ne odbija saradnju ni sa SAD ni sa Evropom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

LAVROV: Treba resetovati odnose Rusije i SAD
Portal AnalitikaIzvor

 

U intervjuu ruskoj televiziji Kanal 5, Lavrov je ocijenio da je potrebno "po drugi put resetovati" odnose Rusije i SAD, a pri tom je mislio na raniji pokušaj Vašingtona da popravi bilateralne odnose koji su potkopani nizom sukoba, od kojih je najnoviji povodom Ukrajine, prenosi Rojters.

Rusija se ne osjeća izolovanom od Zapada, napomenuo je ruski šef diplomatije, ali je optužio Vašington da narušava njihove odnose i primjenjuje dvostruke standarde u borbi protiv "terorizma", navodi britanska agencija.

Prema njegovim riječima, Moskva ne odbija saradnju sa Evropom niti sa SAD, a ta saradnja je od obostrane koristi.

"Mislim da i tim zemljama saradnja sa Rusijom donosi pozitivan učinak", rekao je Lavrov sanktpeterburškom kanalu, prenosi Itar-Tass.

"Ovo što se sada događa je privremeno. Jedan izborni ciklus će zamjeniti drugi", konstatovao je i podsjetio da je opšta tendencija da se samo kolektivnim naporima najefikasnije mogu riješiti politički problemi u svijetu ili brže razviti nacionalne ekonomije.

 

Portal Analitika