Region

Beogradski Prajd: Pored policije i vojska na ulicama

2809parada1
Parada ponosa centralnim gradskim ulicama Beograda biće danas održana kako je i planirano, saopštili su organizatori. Zatvorene su ulice u centru grada, a pored snažnih policijskih snaga, na terenu se nalazi Specijalna brigada i Vojna policija.

Beogradski Prajd: Pored policije i vojska na ulicama
Portal AnalitikaIzvor

U centru Beograda mogu se vidjeti i oklopna vozila. Šetnja bi trebalo da počne u 12:30, sat vremena kasnije od ranije najavljivanog termina.



Mediji javljaju da je bilo nekoliko  incidenata i da je intervenisala policija u blizini Slavije gde je uhapšeno pet mladića. Na autoputu kod Arene je zastoj jer su u jednoj traci ka gradu postavljene zapaljene gume. Manji incidenti su zabilježeni i na Banjici

Član organizaciong odbora Prajda Goran Miletić rekao je ranije da je "po zakonu, u ponoć istekao rok kada smo trebali da budemo obaviješteni o zabrani, a pošto se to nije desilo Prajd će biti održan kako je i najavljeno".

Viši prekršajni sud u Beogradu ukazao je da se "sva lica koje policija bude privela dežurnom sudiji Prekršajnog suda, mogu nadati da će biti procesuirana po hitnom postupku".

2809beogcentarpolPredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je da prilikom održavanja Parade Ponosa u Beogradu ne smije da bude nasilja jer se u Srbiji poštuje Ustav i zakon, prenosi Blic.

2809policija-u-centru

"Nisam zainteresovan za sadržaj parade, ali niko im ne smeta da je održe", rekao je on, napominjući da ga "boli glava od objašnjavanja zakonskih normi, svima pa i sredstvima informisanja".

foto: blic.rs

Portal Analitika