Zabava

Ko je gospođa Kluni?

 

2809kluni1
A
merički glumac Džordž Kluni (George Clooney) u subotu se vjenčao sa svojom vjerenicom, britanskom advokaticom Amal Alamuddin, na privatnoj svečanosti u Veneciji. Cijeli svijet, a pogotovo pripadnice ljepšeg pola zanima, čime je to Amal osvojila slavnog neženju.

Ko je gospođa Kluni?
Portal AnalitikaIzvor

Vjenčanju su prisustvovala brojna slavna imena kao što su U2 Bono, glumci Matt Damon, Brad Pitt, Angelina Jolie, Sandra Bullock, bivša manekenka i povremena glumica Cindy Crawford i njezin muž Rande Gerber.

Amal Alamuddin je izuzetno lijepa cijenjena britanska advokatica libanskog porijekla, koja je prije deset godina radila na Međunarodnom sudu pravde, a među njenim bivšim branjenicima odzvanjaju imena poput nekadašnje ukrajinske premijerke Julije Timošenko i utemeljivača Wikileaksa Juliana Assangea. Osim toga bila je asistentica sudiji Patriku Robinsonu na suđenju Slobodanu Miloševiću, piše Guardian.

Kako je i sam Kluni aktivno uključen u politiku, izgleda kako njih dvoje imaju puno tema za razgovor.

2809amal

Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Njujorku, a studirala je i na Oksfordu.

Amal se našla na britanskoj listi najpoželjnijih Britanki 2013. Navodno je glumca zavela jednostavnim trikom koji uvijek pali - pravila se nedostižna. Navodno ga je čak dva puta odbila prije nego je pristala da izađe s njim na večeru, no Kluniju se očito jako svidjela pa nije odustao.

Rođena je u Beirutu i tečno govori fracuski i arapski jezik. Amal je takođe i autorka nekoliko poglavlja knjiga i nekoliko članaka na temu internacionalnog kirminalističkog prava. Amal se prema slavnom glumcu ponaša sasvim normalno i nije impresionirana Klunijevom slavom.

Ko bi na sve ovo mogao da ostane ravnodušan? Kluni nije mogao da joj odoli.

dnevnik.hr

Portal Analitika