Rukomet

RSCG: Odluka o broju klubova i startu lige 7. oktobra

RuometnaLopta
O
dluka o broju timova koji će se takmičiti, sistemu takmičenja i datumu početka novog rukometnog šampionata u svim starosnim kategorijama biće donijeta 7. oktobra na sastanku predstavnika klubova sa čelnicima Saveza, odlučeno je danas na Skupštini Rukometnog saveza Crne Gore.

RSCG: Odluka o broju klubova i startu lige 7. oktobra
Portal AnalitikaIzvor

Dogovoreno je da tog dana u 11 sati bude održan sastanak muških, a dva sata kasnije ženskih klubova. Saopšteno je da značajnijih promjena sistema takmičenja ne može biti, navodeći da je za to, prema Statutu RSCG, neophodno uraditi najmanje godinu ranije.

Na Skupštini je usvojen Izvještaj o radu Upravnog odbora, u kojem je predsjednik Predrag Bošković saopštio da je smanjen dug Saveza za oko 180 hiljada. On je naglasio da je ostalo još 200 hiljada EUR duga i da vjeruje da će do sljedeće godine biti anuliran.

Bošković je podsjetio da još nijedna mlađa muška selekcija nije izborila plasman na evropsko ili svjetsko prvenstvo poslije 2010. godine, kada je Crna Gora kao domaćin igral u završnici šampionata. On vjeruje da će juniorska selekcija naredne godine to prekinuti i izboriti plasman na šampionat.

"Cilj nam je da makar jedna seniorska selekcija bude učesnik Olimpijskih igara 2016. godine. Što se tiče muške selekcije, ona ima tešku grupu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u kojoj su Srbija i Island favoriti. Očekuje nas težak posao, ali se nadam da ćemo u junu slaviti plasman na šampionat", rekao je Bošković.

On je kazao da nije dobro što Podgorica nema muški rukometni klub, navodeći da se osim Akademije Đukanović niko u glavnom gradu ozbiljnije ne bavi muškim rukometom.

Predsjednik saveza je istakao da Podgorica ima bazu za klub i najavio da će u saradnji sa novim gradonačelnikom Savez pomoći formiranje kluba ili škole rukometa.

Vlasnik Akademije Đukanović, Goran Đukanović, kazao je da selektori ne treba da obraćaju pažnju samo na klubove, nego i na škole rukometa.

On je istakao da treba ozbiljnije i masovnije da se radi ukoliko se želi dobro rukometu. Sjednici je prisustvovalo 26 delegata, od kojih je 24 imalo punomoćje klubova. (Mina)

Portal Analitika