Svijet

Drama u Čikagu: Zapalio zgradu kontrole leta pa se izbo nožem!

2709cikago
J
edan od zaposlenih u čikaškoj zgradi kontrole leta podmetnuo je požar usljed kojeg je došlo do otkazivanja više od 1700 letova na dva glavna aerodroma, te preusmjeravanja letova širom SAD.

Drama u Čikagu: Zapalio zgradu kontrole leta pa se izbo nožem!
Portal AnalitikaIzvor


FBI otkriva da je požar podmetnuo Brajan Hauard (36), a svoju nemjeru iznio je u privatnoj poruci rođaku na Fejsbuku, koju je poslao prije nego što je krenuo u voj pohod na zgradu.



- Dobro se pogledaj u ogledalo, kao što sam ja to učinio. Zbog toga ću zapaliti kontrolu leta i oduzeti sebi život - napisao je.



Policija je izvijestila da je požar u zgradi u Aurori, u blizini Čicaga, postavio čovjek koji se naknadno povrijedio nožem. Pritom navodno nije bilo nikakvih naznaka da je u pitanju teroristički čin, a vatra je brzo ugašena.



Letovi su nakon četvoročasovnog prekida nastavljeni na međunarodnom aerodromu "O'Hare", ali je došlo do takozvanog "uskog grla" u cijelom sistemu avionskog saobraćaja.



Prevoznici vjeruju da će zakrčenje trajati cijelog vikenda, odnosno da će se promet normalizovati tek za nekoliko dana.



Kontrola leta prebačena je u druge centre u regionu poput Mineapolisa, Indijanapolisa i Klivlenda.



Osumnjičeni muškarac godinama je zaposlen u firmi "Harris Corp", koja pruža opremu i tehničku podršku objektima Savezne uprave za avio-promet (FAA) u Čikagu i drugim gradovima.



Uhapšeni 36-godišnjak preživjeće povrede koje je sam sebi nanio prije nego što su ga vatrogasci zatekli u podrumu zgrade, javljeno je iz bolnice.

blic.rs

Portal Analitika