Svijet

Imigranti “okupirali” kruzer, skrenuli ga sa planirane rute

kruzer
O
ko 280 izbjeglica, uglavnom sirijskih, prihvatilo je danas da se iskrca u luku Limasol, sa kiparskog kruzera koji ih je juče spasao u vodama u blizini tog ostrva, saopštili su kiparski zvaničnici.

Imigranti “okupirali” kruzer, skrenuli ga sa planirane rute
Portal AnalitikaIzvor

Imigranti su prethodno odbijali da se iskrcaju sa broda zahtijevajući da im se omogući da otplove za Italiju.

"Svi su sišli sa broda, rano jutros. Policija se popela na brod, pregovarala je sa njima, sve je prošlo mirno i konačno su prihvatili da se iskrcaju", rekao je direktor Civilne odbrane Marinos Papadopulos.

Pošto su sišli sa broda, imigranti su smješteni u prihvatni centar gdje će biti registrovani i gdje će im biti pružena njega i pomoć, a zatim će biti prebačeni u centar Kokinotrimitija, desetak kilometara od Nikozije.

kruzer1
Juče je kiparski kruzer primio 345 imigranata pošto je brod kojim su plovili uputio poziv u pomoć. Samo 65 imigranata iskrcalo se na ostrvo, dok su ostali tražili da otputuju u Italiju.

To je izazvalo gnijev generalnog direktora kompanije u čijem je vlasništvu kruzer, a koji je skrenuo sa svoje rute kako bi pomogao imigrantima u nevolji.

"Učinili smo sve što smo mogli da im spasimo živote, dali smo im hranu, pomoć i sada oni žele da unište ovu kompaniju", rekao je on noćas, govoreći o gubitku od više stotina hiljada eura.

 

(blic.rs)

Portal Analitika