Region

Prijeteće poruke Čedomiru Jovanoviću

cedo
N
epoznata lica su, prethodne noći, ponovo ispisala prijeteće poruke na zgradi u kojoj živi lider LDP-a Čedomir Jovanović sa porodicom. LDP je pozvala državu da reaguje, otkrije počinioce i dokaže da je Srbija pravna država u kojoj vladaju zakoni, a ne nasilje i kriminal.

Prijeteće poruke Čedomiru Jovanoviću
Portal AnalitikaIzvor

Ta stranka u saopštenju navodi da, iako huligani drugi put u dva dana prijete Jovanoviću, nema nikakvih naznaka da će biti pronađeni i procesuirani, što samo po sebi dokazuje da se država nije na ozbiljan način pozabavila tim prijetnjama.

Iz LDP navode da je pravo na iskazivanje slobodnog mišljenje jedno od osnovnih ljudskih prava, pa da je zato obaveza onih koji upravljaju državom da to ustavno pravo obezbijede.

"Ako se opet dozvoli da Prajd bude otkazan zbog samovolje šačice onih koji sebe nazivaju navijačima, a zarađuju od dilovanja droge i djelova policije koji bi im se, da nemaju uniformu, rado pridružili u prebijanju LGBT osoba, onda treba da se zapitamo da li zaista živimo u uređenom društvu ili zajednici divljaka", zaključuje se u saopštenju. (Portal RTCG)

 

Portal Analitika