Ostalo

Odbojkaši napredovali dva mjesta na rang listi CEV

2609odbojkasiok
Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore sa 170 bvodova zauzima 19. mjesto na rang listi Evropske odbojkaške federacije, objavljeno je na zvaničnom sajtu te asocijacije.

Odbojkaši napredovali dva mjesta na rang listi CEV
Portal AnalitikaIzvor

To je za dva mjesta bolji plasman u odnosu na prošlogodišnju rang listu. Crnogorskim odbojkašima trijumf u Evropskoj ligi donio je maksimalna 32 boda i napredak od dva mjesta.

U odnosu na prethodnu listu, objavljenu u oktobru prošle godine, Rusija i Italija više ne dijele prvo mjesto, već su Rusi samostalno na čelnoj poziciji (336), Italija je druga (332), dok je treće zadržala Srbija (324).

Zahvaljujući tituli prvaka svijeta, jednu poziciju je napredovala Poljska (318), koja je sada četvrta, dok je na peto mjesto pala Bugarska (312). Među deset najboljih su još Njemačka (286), Francuska (282), Finska (270), Belgija (256) i Slovačka (252).

Za rang listu računaju se bodovi sa dva posljednja evropska prvenstva, posljednje Evropske i Svjetske lige i učinak na posljednjem Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, računajući i kvalifikacije za ta takmičenja.

Portal Analitika