Politika

Odbornik DF-a Šarkić traži odlaganje Skupštine Glavnog grada zbog Kurban Bajrama

2609dflogook
O
dbornik Demokratskog fronta u Skupštini Glavnog grada Omer Šarkić podnio je inicijativu za odlaganje druge sjednice podgoričkog parlamenta jer je zakazana za 6. oktobar, u vrijeme svetkovanja najvećeg islamskog praznika Kurban Bajrama.

Odbornik DF-a Šarkić traži odlaganje Skupštine Glavnog grada zbog Kurban Bajrama
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u inicijativi koja je dostavljena Portalu Analitika iz Demokratskog fronta, Šarkić je istakao da je njegov zahtjev opravdan jer proslava Kurban Bajrama počinje 4. oktobra i traje četiri dana.

- Zakonom je predviđeno da su neradna tri dana za pripadnike islamske vjere koji ga slave, dakle 4, 5. i 6. oktobar, kada je zakazana Druga sjednica Skupštine Glavnog grada. Pošto u Skupštini Glavnog grada ima nekoliko odbornika islamske vjeroispovjesti koji slave Kurban Bajram, tražim njeno odlaganje. Samo zakazivanje sjednice u vrijeme Kurban Bajrama može se smatrati kao izraz nepoštovanja prema pripadnicima islamske vjerosipovjesti, međutim, siguran sam da vam to nije bila namjera, već previd. Ipak, kao novi odbornik u sazivu Skupštine Glavnog grada, u najmanju ruku sam začuđen kako vas na navedeno nijesu upozorile skupštinske službe, koje bi trebalo da vode računa da se ne dešavaju takvi previdi. Još više me čudi kako inicijativu za otkazivanje sjednice nijesu podnijeli vaši koalicioni partneri iz Bošnjačke stranke koji važe za velike vjernike i poštovaoce islamskih običaja i tradicije, te dio članova i visokih funkcionera vaše stranke koji su takođe islamske vjerosipovjesti- poručio je Šarkić Đorđiju Suhihu u obrazloženju inicijative.

Portal Analitika