Društvo

DOŠLJAK: Dio profesora ne stoji iza otvorenog pisma

2509Filozofski
G
rupa profesora sa Studujskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti ogradila se danas od otvorenog pisma koje je sa te fakultetske jedinice ranije upućeno rektorki Univerziteta Crne Gore (UCG), Radmili Vojvodić.

DOŠLJAK: Dio profesora ne stoji iza otvorenog pisma
Portal AnalitikaIzvor

Rukovodilac Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti, Branko Došljak, uputio je novi otvoreni dopis rektorki, u kome se navodi da profesori Zorica Radulović, Ljiljana Pajović-Dujović, Vesna Vukićević-Janković, Sonja Nenezić, Milodarka Tapavčević, Draško Došljak, Sanja Šubarić i Miloš Krivokapić ne stoje iza ranije upućenog otvorenog pisma.

Podsjećamo, rektorki Univerziteta Crne Gore, Radmili Vojvodić, upućeno je otvoreno pismo koje je potpisano sa profesori Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti, bez navođenja konkretnih imena. U pismu, se ističe iznenađenost zbog njene podrške, kako navode, kvazinstituciji na Cetinju, aludirajući na nedavno otvoreni Fakultet za crnogorski jezik.

Dekan Filozofskog fakulteta, Goran Barović, saopštio je za Portal Analitika da je izjave u ime tog fakulteta ovlašćen da daje isključivo dekan.

„Ovih dana u medijima su se pojavile izjave čije se autorstvo pripisuje profesorima Filozofskog fakulteta ili njegovih pojedinih studijskih programa. Obavještavam crnogorsku javnost da Filozofski fakultet ne stoji iza tih izjava i molim medije da ubuduće navedu konkretna imena njihovih autora“, kazao je Barović.

Izvor: MINA; foto: niksic.me

Portal Analitika