Politika

Osam članova Predsjedništva i 26 članova GO traži ostavku Pajovića

abazovic-bojanic-2509
J
asna većina članova Predsjedništva i Glavnog odbora javno osuđuje ponašanje predsjednika Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića, poručeno je na pres konferenciji koju su organizovali potpredsjednik te partije Mladen Bojanić i poslanik Dritan Abazović, prenosi portal CdM.

Osam članova Predsjedništva i 26 članova GO traži ostavku Pajovića
Portal AnalitikaIzvor

Osam članova predsjedništva i 26 članova Glavnog odbora tvrde da mu nesporna većina najviših stranačkih organa jasno poručuje da on nema više legitimiteta da vodi Pozitivnu i zato ga još jednom pozivaju da odblokira rad najviših stranačkih organa i sazove sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora koje će biti otvorene za javnost.

- Kao većina članova, pozivamo Darka Pajovića da podnese neopozivu ostavku - naveli su oni.

Svako održavanje ovakvog stanja i pokušaj kreiranja privida da je Pozitivna, kako su naveli, i dalje funkcionalan politički subjekt vodi ka njenom urušavanju.

- U tom slučaju svi smo gubitnici, a najveći oni koji podržavaju takvo stanje. Pozitivnoj treba vanredni Kongres u što skorijem roku, sazvan i održan u svim stranačkim aktima i odlukama. Hoćemo da se članstvo jasno odredi prema dosadašnjem radu i odgovornosti svih nas i time stvorimo preduslov za prijeko potrebne kadrovske i funkcionalne reforme - navedeno je na konferenciji.

Izvor i foto: CdM

Portal Analitika