Društvo

Zaposleni u Telekomu donirali krv

2509telekomcg
U
Crnogorskom Telekomu je danas organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovali zaposleni i menadžment kompanije. Kompanija se uključila u akciju “Daj krv – spasi život!”, u saradnji sa Centrom za transfuziju, imajući u vidu da je procenat dobrovoljnog davanja krvi u Crnoj Gori ispod zadovoljavajućeg, oko 2,5 odsto , dok je svjetski standard 4-5 odsto.

Zaposleni u Telekomu donirali krv
Portal AnalitikaIzvor

U akciji je učestvovalo 40-ak zaposlenih i članova menadžmenta.

“Drago nam je da smo u prilici da organizujemo jos jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi u Crnogorskom Telekomu. Naše kolege su danas ponovo pokazale solidarnost i saosjećanje sa onima kojima je pomoć najpotrebnija, i to su vrijednosti za koje se istinski trudimo da njegujemo kao dio kompanijske kulture u Crnogorskom Telekomu. Danas smo doprinijeli promovisanju kulture dobrovoljnog davanja krvi, i nadamo se, insprisali druge  kompanije i pojedince u Crnoj Gori da se priključe akciji“ – saopsteno je iz kompanije.

Prema zvaničnim statistikama, svakom četvrtom čovjeku je neophodna transfuzija krvi u toku života. Krv može dati svaka zdrava osoba, starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda. Žene mogu davati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Davanje krvi nije bolno i ne stvara naviku, traje 5 - 7 minuta. Ne postoji nikakav rizik za dobijanje bolesti, jer je cjelokupan pribor za uzimanje krvi sterilan i za jednokratnu upotrebu.

Portal Analitika