Politika

REORGANIZACIJA VLADE: Ministarstvo sporta novi resor

2509vladasastav
V
rh demokratske partje socijalista i Socijaldemokratske partije socijalista ozbiljno razmatra da u okviru najavljene reorganizacije Vlade, Ministarstvo sporta bude poseban resor, saznaje Portal Analitika.

REORGANIZACIJA VLADE: Ministarstvo sporta novi resor
Portal AnalitikaIzvor

Pitanje sporta u Crnoj Gori do sada bilo je u jurisdikciji Olimpijskog komiteta Crne Gore te Uprave za sport i mlade u okviru Ministarstva prosvjete.

Vrh vladajuće koalicije je na stanovuštu da bi trebalo da postoji jedan resor u Vladi koji bi trebao da objedini sve aktivnosti u sportu i savezima imajući u vidu nemjerljivi značaj sporta za promociju Crne Gore i njenih potencijala.

- Nakon početnih uspjeha očigledno je da su ključni sportovi  i savezi u Crnoj Gori u jednoj vrsti krize, pogotovo košarka  jer se nijesmo plasirali na tri velika takmičenja. Imali smo i imamo probleme i u još nekim savezima a i otvorilo se pitanje izgradnje nacionalnog stadiona. Izvjesno je da to ne može sam da riješi Glavni grad bez pomoći države, odnosno posebnog resora, rekao je izvor Analitike.

Ministarstvo sporta je sredinom devedesetih bilo poseban resor u Vladi Crne Gore a na njegovom čelu se tada nalazio šahovski velemajstor Božidar Ivanović.

Portal Analitika