Svijet

Oland: Francuska ne odstupa od borbe protiv islamista u Iraku

2805olandok
F
rancuski predsjednik Fransoa Oland osudio je danas "okrutno i kukavičko" ubistvo francuskog taoca, koga su u Alžiru oteli džihadisti povezani sa grupom Islamska država, i poručio da Francuska neće odstupiti od borbe protiv islamista u Iraku.

Oland: Francuska ne odstupa od borbe protiv islamista u Iraku
Portal AnalitikaIzvor

"Naš sunarodnik je ubijen", rekao je Oland novinarima na marginama zasijedanja Generalne skupštine UN u Njujorku i naveo da će sjutra sazvati specijalni bezbjednosni sastanak u Jelisejskoj palati o najnovijim događajima, prenijele su agencije.

"Ova agresija samo jača moju riješenost da se suočim sa džihadističkom prijetnjom", istakao je francuski šef države i zaključio: "Počinioci ovog gnusnog zločina moraju biti kažnjeni", navodi AFP.

Alžirski džihadisti povezani sa ekstremističkom organizacijom Islamska država odsjekli su glavu francuskom taocu Erve Gurdelu (55), turističkom vodiču iz Nice, koga su u nedjelju oteli u Alžiru, a video snimak pogubljenja su ranije danas postavili na Internetu, po isteku 24-časovnog roka koji su dali Parizu da obustavi vazdušne napade na ID u Iraku.

Portal Analitika