Politika

Vlahović: Priča o vojnoj neutralnosti gubljenje vremena

0409vlahovic
P
riča o vojnoj neutralnosti Crne Gore predstavlja gubljenje vremena, kazao je predsjednik Crnogorske demokratske unije (CDU) Miodrag Vlahović, navodeći da nije normalno da se podržava ulazak u Evropsku uniju a da se istovremeno ima animozitet prema NATO-u, prenosi MINA.

Vlahović: Priča o vojnoj neutralnosti gubljenje vremena
Portal AnalitikaIzvor

Vlahović je danas, gostujući u Info centru Centra za demokratsku tranziciju, kazao da NATO ima uticaj na život svih građana.

"NATO je i ekonomski pozitivna činjenica, kad se uđe u NATO smanjuje se ili nestaje rizik za ulaganja", rekao je nekadašnji šef diplomatije., prenosi MINA

Vlahović je kazao da je nemoguće da je “za nas loše da smo u NATO, a da je dobro što su nam susjedi (Hrvati i Albanci) u Alijansi".

On ne vidi razlog, a ni opravdanja da se, kako je naveo, brutalno i sa krajnje negativnim rječnikom razmišlja o Alijansi.

"Dijalog o NATO integracijama u Crnoj Gori značajno bi se promjenio ukoliko bi i Srbija krenula u Alijansu", dodao je Vlahović.

Govoreći o protivnicima članstva Crne Gore i NATO, on je kazao da "nije normalno da istovremeno podržavate EU, a imate animozitet prema NATO-u".

"Vojna neutralnost nema rezona, ta priča je gubljenje vremena", poručio je Vlahović.

On je kazao da od onih koji su na vlasti očekuje spremnost da se uhvate u koštac sa argumentima protiv ulaska u NATO.

Vlahović je rekao da su integracije Crne Gore u NATO jedan od prioriteta njegove partije.

"Atlantski segment integracija je ne jedan od naših zadataka u budućnosti već je to pitanje koje se ne odnosi samo na bezbjednosna pitanja već politički, ekonomski i kulturni", poručio je on.

Vlahović smatra da je poruka iz Velsa vrlo jasna i da su zvaničnici "u jednom pasusu" sami sebe oručili navodeći rok do kad bi Crna Gora trebalo da dobije poziv.

"Sigurno da su mogli i da smo mogli, ali ne mislim na period prije dvije godine. Mislim da smo neke stvari mogli uraditi ubrzanijim i koncentrisanijim korakom, prije tri ili četiri godine", rekao je on komentarišući odluku sa NATO Samita.

Portal Analitika