Ostalo

Pljuśenko želi na ZOI 2018.

Pljuscenkko
J
evgenij Pljuśenko
, višestruki olimpijski, svjetski i evropski šampion u umjetničkom klizanju, kaže da će pokušati da izbori učešće na ZOI 2018. godine.

Pljuśenko želi na ZOI 2018.
Portal AnalitikaIzvor

"Ako me zdravlje posluži možda ću nastaviti da se takmičim i pokušaću, peti put u karijeri, da učestvujem na Olimpijskim igrama", rekao je Pljuśenko za list Ruska Gazeta.

On je istakao da se mnogo bolje osjeća otkako je u martu podvrgnut operaciji leđa. Pljuśenko je počeo da trenira u maju, ali će preskočiti predstojeću takmičarsku sezonu, uključujući rusko, evropsko i svjetsko prvenstvo.

On je ove godine učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, gde je osvojio zlato u ekipnoj konkurenciji, ali je povrijedio leđa i morao je da se povuče iz takmičenja. Tada je izjavio da planira da se penzioniše, ali je ipak odlučio da nastavi karijeru.

Pljuśenko (31) je tokom karijere osvojio po dvije zlatne i srebrne olimpijske medalje, tri zlatne, srebrnu i bronzanu na svjetskim prvenstvima, sedam zlatnih i tri srebrne na evropskim šampionatima i četiri zlatne, dve srebrne i bronzanu na Gran priju.

Portal Analitika