Politika

Razrješenjem krize na Tajlandu do boljih političkih kontakata

mvpei2309
D
ržavni sekretar za politička pitanja ambasador Vladimir Radulović primio u oproštajnu posjetu Sompong Sanguanbuna, ambasadora Kraljevine Tajland u Crnoj Gori, sa sjedištem u Budimpešti.

Razrješenjem krize na Tajlandu do boljih političkih kontakata
Portal AnalitikaIzvor

Državni sekretar Radulović zahvalio je ambasadoru Sanguanbunu na ličnom doprinosu za unaprijeđenje sveukupnih bilateralnih odnosa i poželio uspjeh u budućem angažmanu.

On je izrazio očekivanje da će se skorim razrješenjem političke krize na Tajlandu, stvoriti uslovi za pokretanje novih inicijativa i projekata, kao i pretpostavke za dalje intenziviranje političkih kontakata na svim nivoima.

Ambasador Radulović je naglasio da bez obzira na unutrašnju političkudinamiku, institucionalne i personalne promjene, Crna Gora i Tajland ostaju upućene daljoj saradnji u cilju stvaranja uslova za prosperitet i bolju budućnost svojih građana. Na toj liniji, a u skladu sa potpisanim sporazumom između dvije komore, Radulović je obnovio inicijativu da tajlandski privrednici, u saradnji sa crnogorskim kolegama, razmotre održavanje poslovnog foruma, u Crnoj Gori ili Tajlandu, koji će predstaviti investicione i privredne potencijale obje zemlje.

Ambasador Sanguanbun zahvalio je na prijemu i istakao da dvije zemlje karakterišu prijateljski odnosi, te pozvao državnog sekretara Radulovića, koji je istovremeno i nerezidentni ambasador Crne Gore za Kraljevinu Tajland, da prilikom predaje akreditivnih pisama planira susretesa predstavnicima političke i poslovne zajednice, što bi svakako doprinijelo daljem snaženju veza između dvije zemlje.

Portal Analitika