Društvo

Nigerijci umjesto na skupu u HN, završili u karantinu

kehindee2309
N
igerijski predavači, dr Kehinde Adenegan i Bankole Aderemi, ogorčeni su zbog toga što su, po slijetanju na podgorički aerodrom, završili u karantinu umjesto da su nastavili put prema Herceg Novom, objavile su Dnevne novine.

Nigerijci umjesto na skupu u HN, završili u karantinu
Portal AnalitikaIzvor

Današnji štampani mediji pošu da su ih poštujući mjere predostrožnosti, a s obzirom na to da dolaze iz Nigerije, zemlje u kojoj je smrtonosni virus ebole odnio nekoliko ljudskih života, crnogorske vlasti zadržale u karantinu odmah nakon pasoške kontrole.

Negativno iskustvo koje su doživjeli tokom vikenda podijelili su sa novinarima uglednog nigerijskog internet časopisa Dejli post, navodeći kako crnogorski zvaničnici na aerodromu nijesu u obzir uzeli ljekarske izvještaje iz Nigerije da ne boluju od virusa ebole, pišu Dnevne novine.

Naime, nigerijski predavači su ispričali da su svoje putovanje prema Crnoj Gori počeli letom sa međunarodnog aerodroma Muritala Muhameda u Lagosu, u petak oko 23 sata i 25 minuta. U Podgoricu su sletjeli sjutradan oko 13 časova.

Međutim, po dolasku na podgorički aerodrom završili su u karantinu, gdje su, zahvaljujući službenicima Aerodroma Crne Gore, proveli sat vremena.

List piše da su nigerijski državljani iz karantina pušteni tek nakon jednočasovne izolacije, nakon čega su se uputili prema hotelu "Hungest Sun resort" u Toploj, gdje su i odsjeli.

Inače, oni su bili među 172 registrovana učesnika, izabrana iz 23 zemlje od strane predsjednika matematičko-obrazovanog udruženja "Projekat 21. vijeka", dr Alana Rogersona.

Portal Analitika