Politika

Vujanović-Ban: UN doprinose ostvarenju državne politike (VIDEO)

Vujanovi-Ban_Ki-moon
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se u sjedištu UN sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, saopšteno je Portalu Analitika iz kabineta predsjednika.

Vujanović-Ban: UN doprinose ostvarenju državne politike (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Generalni sekretar Ban Ki Mun je ponovio poštovanje za djelovanje Crne Gore u okviru UN. Iskazao je zadovoljstvo zvaničnom posjetom Crnoj Gori u julu 2012. i konstatovao da je otvaranje Eko zgrade UN u Podgorici u kojoj su smještene njene agencije jasan pokazatelj podrške Crne Gore projektu njihovog zajedničkog djelovanja.Takođe je saopštio očekivanje pune podrške programu UN održivog razvoja, čije se aktivnosti planiraju za narednih petnaest godina.

Predsjednik Vujanović je istakao odlučnost Crne Gore da svojim djelovanjem u UN i nadalje pokazuje da je pouzdan član ove najveće globalne međunarodne organizacije i da ćemo u svim oblastima maksimalno sarađivati kako bi se ostvarivale misije UN. Takođe je konstatovao da programi agencija UN u Crnoj Gori snažno doprinose ostvarenju državne politike Crne Gore koja je u funkciji njenog razvoja i interesa svih građana.

Predsjednik Vujanović sastao se i sa predsjednikom Generalne Skupštine UN Sam Kutesom.

Vujanovi-Kutes

Predsjednik Kutesa je naglasio poseban značaj Skupštine UN tokom tekućeg zasijedanja, imajući u vidu novu petnaestogodišnju projekciju održivog razvoja, očekujući da će članice UN biti kooperativne u tome.

Predsjednik Vujanović se sa tim saglasio i istakao da će Crna Gora u ovim kao i u svim ostalim aktivnostima UN i nadalje biti krajnje odgovorna članica UN.

Portal Analitika