Politika

Seka Tiodorović nova predsjednica Pokreta vladavine prava

2109pvp
N
ova predsjednica Pokreta vladavine prava je Stana-Seka Tiodorović iz Podgorice, jednoglasno je odlučeno na juče održanoj sjednici Glavnog odbora stranke, nakon što je prihvaćena ostavka dosadašnjeg predsjednika Pokreta Markana Markovića.
Seka Tiodorović nova predsjednica Pokreta vladavine prava
Portal AnalitikaIzvor


Kako se navodi u saopštenju stranke dostavljenom Portalu Analitika, izabrani su i timovi za obradu Statuta i novog Akcionog plana i programa PVP-a, u okviru priprema za održavanje prvog redovnog Kongresa PVP-a koji je zakazan za 13. jul 2015.godine.



"U svim radnim tijelima je prisutan veliki broj članova PVP-a iz dijaspore, tako da se na taj način daje mogućnost svima koji su daleko od domovine da kreiraju politički život u Crnoj Gori, zalažući se za ostvarivanje svojih prava i pomažući svojoj otadžbini”, navodi se u saopštenju.



Kako se ističe, izborom nove predsjednice PVP-a, od registrovane 53 političke partije u Crnoj Gori, Pokret vladavine prava je jedina partija koja na svom čelu ima pripadnicu ljepšeg pola.



"U Akcionom planu PVP-a je svakako zacrtano zalaganje za učešće do 50 odsto žena, u političkom i javnom životu Crne Gore", kažu u PVP-u.

Portal Analitika