Društvo

Akcija „Kasapin“ odložena do daljnjeg

2209kasapin
A
kcija „Kasapin“, koju su htjeli da samoorganizuju mještani Sutomora odložena je do daljnjeg, piše Dan.

Akcija „Kasapin“ odložena do daljnjeg
Portal AnalitikaIzvor

Potpisnici inicijative naslovljene kao „Poslednja opomena vlasnicima sutomorskih konja i krava”, koja je proslijeđena „Danu”, kazali su da ostavljaju razuman rok nadležnim organima da konačno reaguju i uklone stoku koja svakodnevno ugrožava pješake i vozače, ali i uništava vrtove u Sutomoru.

– Neko mora da se napokon dozove pameti i riješi ovaj veliki problem, jer vlasnicima ne pada na pamet da to sami urade, u čemu su dosad definitivno imali prećutnu saglasnost, pa i podršku nekog moćnika iz vlasti koji, moguće, dobija i procenat za to – piše „Dan“.

Podsjećamo jedan od prijedloga je bio da se 20. i 21. septembra organizuje akcija “Kasapin”, tokom koje bi bio izgrađen izgrađen tor za jednokratnu upotrebu, a u koji bi bila zatvorena sva goveda koja budu zatečena na gradskim ulicama i koja građani budu prijavili.

„Vlasnici će preko oglasnih tabli biti pozvani da je u roku od 24 sata preuzmu i zatvore. Isti rok će biti dat i inspekcijskim službama da se uključe u akciju i eventualno stoku prevezu u neku od klanica. U slučaju neodazivanja jednih ili drugih, kasapi, koje smo već angažovali pristupiće klanju stoke, a meso će nakon veterinarskog pregleda biti predato narodnoj kuhinji u Podgorici ili nekoj drugoj ustanovi koja vodi brigu o ugroženom stanovništvu”, objasnili su građani Sutomora.

Kako piše „Dan“, u međuvremenu, jedno od udruženja za zaštitu životinja zatražilo je od državnih organa da spriječe eventualno organizovanje najavljene akcije „Kasapin”.

Izvor: Dan

 

 

Portal Analitika