Kultura

Odabrana 124 programa za 19. ITF u Baru

2209itfbar
I
nternacionalni televizijski festival u Baru biće ove godine održan od 21. do 25. oktobra, najavili su organizatori ove manifestacije od značaja za kulturu.

Odabrana 124 programa za 19. ITF u Baru
Portal AnalitikaIzvor

- Pripreme za 19. izdanje Festivala se privode kraju. Za ovogodišnji takmičarski program prijavljeno je 468 emisija iz 84 zemlje, koje su kandidovale svoje autore, filmove, TV ili producentske kuće. Selekciona komisija je odabrala 124 programa iz 57 zemalja, koji su razvrstani u pet festivalskih kategorija: Dokumentarni, Ekologija i turizam, Igrani, Dječiji i Kratke TV forme. Zbog obima pristiglih programa, ali i trendova načina selekcije na evropskim i svjetskim festivalima, ove godine odabir je povjeren tročlanoj komisiji, koja je radila podijeljena po segmentima. Svaki selektor, pojedinačno, bio je zadužen za određeni dio takmičarskog programa, u skladu sa važećim propozicijama festivala - kazala je Radio Baru direktor ITF Ljiljana Đinđinović.

U selekcionoj komisiji ovogodišnjeg

Internacionalnog festivala Bar

su filmski kritičar iz Srbije

Dragan Petrović

za dokumentarni odnosno istraživački TV program i program iz oblasti ekologije i turizma, bosansko-hercegovački filmski reditelj i scenarista

Nedžad Begović

-

selektor za igrani dramski i dječiji program, i književnik i filmski kritičar iz Crne Gore

Aleksandar Bečanović

za kratku TV formu.

Portal Analitika