Finansije

CKB: MasterCard beskontaktna kartica za brza, praktična i sigurna plaćanja

2209ckbMontenegro
C
rnogorska komercijalna banka pokrenula je novi proizvod: CKB Debit MasterCard PayPass beskontaktnu platnu karticu i omogućila njeno prihvatanje na CKB POS terminalima, na više od 300 lokacija u zemlji.

CKB: MasterCard beskontaktna kartica za brza, praktična i sigurna plaćanja
Portal AnalitikaIzvor

- Crnogorska komercijalna banka je posvećena razvoju novih tehnologija. U tom smislu,  pokretanje novog proizvoda CKB Debit MasterCard PayPass kartice smatramo izuzetno važnim, jer na taj način unaprjeđujemo asortiman naših proizvoda, a klijentima olakšavamo proces plaćanja - istakao je Nebojša Nedić, izvršni direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom te banke.

Beskontaktno plaćanje putem CKB Debit MasterCard PayPass kartice se obavlja na jednostavan i brz način, tako što se kartica prinese CKB PinPad uređaju za beskontaktno plaćanje. Za iznose do 15 eura nije potrebno unijeti PIN kod, dok je za iznose veće od15 eura to neophodno, radi dodatne sigurnosti.

- MasterCard beskontaktne platne kartice imaju ugrađen elektronski čip, što predstavlja najsavremeniji vid zaštite od neovlašćenog korišćenja. Prilikom svake beskontaktne transakcije, generiše se jedinstveni sigurnosni kod, koji se ne može ponovo upotrijebiti za neku drugu transakciju putem te iste kartice. Takođe, prilikom svakog beskontaktnog plaćanja, kartica ostaje u rukama korisnika, što pruža više kontrole i dodatnu sigurnost tokom kupovine - objasnila je Jelena Ristić, predstavnica kompanije MasterCard za tržišta Crne Gore i Srbije.

Iz CKB takođe ističu prednosti beskontaktnog plaćanja: da kartica prilikom plaćanja uvijek u rukama vlasnika, a ne trgovca, kako bi transakcija bila uspješna, karticu treba približiti i lagano prisloniti na uređaj za prihvatanje kartice – POS terminal ili dodatak PinPad, generiše se samo jedna transakcija plaćanja i kada greškom Vašu karticu prislonite dva puta na uređaj, a radi dodatne sigurnosti klijenata, svako plaćanje iznosa većeg od 15 eura autorizuje se PIN kodom.

Beskontaktna plaćanja putem

CKB Debit MasterCard PayPass

kartice mogu se obavljati na 2,5 miliona lokacija u 66 zemalja širom svijeta, uključujući 36 zemalja u Evropi. Ovom karticom se takođe može plaćati na standardan način na oko 36,9 miliona lokacija u 210 zemalja.

Portal Analitika