Politika

TV BOKA: Izbori u Herceg Novom 14. decembra?

2209izborihn
G
rađani Herceg Novog će, prema nezvaničnim izvorima portala TV Boka, 14. decembra glasati za predstavnike u gradskoj Skupštini.

TV BOKA: Izbori u Herceg Novom 14. decembra?
Portal AnalitikaIzvor

Odbornici Skupštine Opštine Herceg Novi donijeli su Odluku o skraćenju mandata, koja postaje pravosnažna osam dana po objavljivanju u Službenom listu Crne Gore. Kako je broj SL sa tom Odlukom objavljen 18. septembra, predsjednik države Filip Vujanović nakon 25. septembra mora donijeti odluku o datumu održavanja izbora, koji mora biti za više od 60, a manje od 100 dana od dana raspisivanja.

Prema nezvaničnim informacijama portala TV Boka, u Službenom listu koji bi trebalo da izađe u petak 26. septembra, naći će se odluka predsjednika, po kojoj bi građani u nedjelju 14. decembra izašli na biračka mjesta.

Hercegnovski portal dodaje kako na tamošnjoj političkoj sceni, ali i u Podgorici, još vladaju nejasni stavovi oko načina održavanja izbora. Jer, nakon 1. novembra, izbori u Crnoj Gori bi trebalo da se sprovode po novim zakonskim normama, koje podrazumijevaju elektronsku identifikaciju birača. Vlada je tek nedavno naložila Ministarstvu finansija da iznađe 200.000 eura, koje bi, uz Vladinih 750, omogućile kupovinu i primjenu programa.

Foto: tvboka.me

Portal Analitika