Društvo

Dan Sunca okupio mališane u Delti (FOTO)

2109dansunca5
J
uče je u šoping molu Delta City, u organizaciji marketing agencije Incognito, održano osmo po redu izdanje popularne dječije manifestacije Dan Sunca. Mališani su i ovog puta imali priliku da se zabave i obogate svoja znanja u toku raznovrsnog i kreativno osmišljenog cjelodnevnog programa.

Dan Sunca okupio mališane u Delti (FOTO)
Portal AnalitikaIzvor

Mališani koji uživaju u prikupljanju novih znanja, druženju sa maskotama, crtanju, bojenju, vajanju i u zabavnim edukativnim igrama, učestvovali su u kreativno-edukativnim radionicama koje su u toku prijepodneva organizovane na parkingu ispred Delte. Sa djecom su se družili i prenosili im svoja znanja predstavnici Turističke organizacije Podgorice, zatim Nevladine organizacije: Pružite nam šansu i Ekološki pokret Ozon, kao i Kreativni studio Abeceda, vajarka Nada Kažić i predstavnici kompanija i brendova: Podravka, Nestle, Isla, Dukat, Montecco i Western Union.

2109dansunca4Sportski dio programa je zbog kiše morao da bude otkazan pa su se djeca iz FK Calcio, ŽRK Podgorica 2013 i KK Budućnost Voli družila sa posjetiocima manifestacije u centralnom atrijumu Delte i podijelila im informativne materijale o njihovim klubovima.

U centralnom atrijumu Delte, održano je i takmičenje beba u puzanju, Sunčana Pufies Puzijada. U petoj crnogorskoj puzijadi takmičilo se 90 beba koje su imale zadatak da za što kraće vrijeme prepuze stazu dužine tri metra.

2109dansunca3Najbolje vrijeme pete crnogorske puzijade je 5 sekundi i 29 stotinki, a postigla ga je Nika Mandić. Rekord Alekseja Krgovića, dakle, nije oboren i dalje glasi 4 sekunde i 60 stotinki.

Pobjednici pete crnogorske puzijade su: Nika Mandić, Mihajlo Milićević, Balša Vuksanović, Andrija Jovićević, Sara Perović, Manja Dragović, Monika Pejković, Vasilije Đorđević, Nađa Zloković, Vukan Brajović, Andrej Leković, Stefan Pavličević, Magdalena Lasica, Andrej Sarić i Lana Adamović.

Svi učesnici su dobili Pufies poklone i diplome za učešće.

2109dansunca2Osim takmičenja beba u puzanju, u centralnom atrijumu Delte posjetioci manifestacije su mogli da se druže i sa veselom ekipom Kreativne škole koja je organizovala vrlo interesantan kreativni kutak. Veliki broj mališana zaposlio je ručice i pokazao koliko su kreativni i maštoviti.2109dansunca1U okviru popodnevnog dijela programa, nakon drugog dijela puzijade, posjetioci su uživali u nastupu Anastasije Anje Pavićević i  u skeču „Kornjača i zec“ koji su izveli učenici odjeljenja V-4 Osnovne škole „Mahmut Lekić“ iz Tuzi. Nakon toga, u dijelu programa pod nazivom Sportske Igrarije, popularni dječiji animator Žarko Stanišić vodio je mališane kroz zanimljive igre, a najbolji učesnici su dobili poklone koje je obezbijedila kompanija Imlek.

Na samom kraju Sunčanog druženja posjetioci manifestacije su uživali u nastupima dječijeg hora Zvjezdice, Kulturnog Centra Beauty i Plesne škole Dream.

U toku manifestacije Dan Sunca i ovog puta je zabilježena odlična posjeta, a zadovoljstvo se moglo vidjeti na licima djece i njihovih roditelja tokom cijelog dana.

Portal Analitika