Abiznis

MITROVIĆ: Koliko košta renoviranje upravne zgrade TE Pljevlja?

2009nvobreznicamitrovicok
I
zvršni direktor NVO Breznica Milorad Mitrović pozvao je  direktora TE Pljevlja Luku Jovanovića da objasni javnosti i građanima Pljevalja, koliko košta renoviranje upravne zgrade  Termoelektrane Pljevlja.

MITROVIĆ: Koliko košta renoviranje upravne zgrade TE Pljevlja?
Portal AnalitikaIzvor

-Već neko vrijeme se vrši adaptacija, odnosno renoviranje poslovne zgrade Termoelektane, za koju upućeni tvrde da se ugrađuju najskuplji i najkvalitetniji materijali, te da će ovo renoviranje koštati pravo bogatstvo.  Ono što će svakako zanimati građane Pljevalja je pitanje otkud novac za renoviranje upravne zgrade, a novca za sanaciju deponije Maljevac ili ulaganja u zaštitu životne sredine nema? Shvatamo da je gospodin Jovanović na privremenom radu u Pljevljima i da se on za mnoge stvari i ne pita, već se odluke donose u Nikšiću, pa i one da li će se i u kojoj mjeri ulagati u razvoj i zaštitu životne sredine i sanaciju takozvanih ekoloških crnih tačaka na području koje enormno zagađuje TE Pljevlja- naveo je Mitrović u saopštenju dostavljenom medijima.

Mitrović je ocijenio da bi Termoelektrana Pljevlja slobodno mogla konkurisati za “Ginisovu knjigu rekorda” kao zagađivač koji od svog otvaranja nema ni jednu dozvolu za rad, niti saglasnost.

-Osim toga nikada nije uložila nijedan cent u zaštitu životne sredine, koju u zabrinjavajućim razmjerama degradira i zagađuje. Jednostavno rečeno, Termoelektrana više od trideset godina vrši ekološki teror nad građanima cijelog područja, a da pri tom uopšte nema odgovornosti zbog tog  permanentnog terora nad građanima Pljevalja. Društvena odgovornost jedne kompanije se ogleda u tome koliko ulaže, odnosno vraća novčanih sredstava lokalnoj zajednici u kojoj generiše prihode i sa čijeg područja raubuje prirodna bogatstva,  na dobrovoljnoj osnovi za razvoj zajednice. Koliko je nama poznato, TE Pljevlja može slobodno konkurisati za društveno najneodgovorniju kompaniju na prostoru jugoistočne Evrope- zaključio je Mitrović.

 

Portal Analitika