Društvo

ŽIVKOVIĆ: Muzički centar biće završen i opremljen 2015. godine

2009mccg
Z
grada u kojoj će se nalaziti Muzički centar Crne Gore i Crnogorska kinoteka biće završeni naredne godine, pošto će tender za izradu i opremanje enterijera biti raspisan u 2015. godini, kazao je za Portal Analitika direktor Direkcije za javne radove, Žarko Živković.

ŽIVKOVIĆ: Muzički centar biće završen i opremljen 2015. godine
Portal AnalitikaIzvor

- Što se tiče zgrade Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke u Podgorici, radovi na objektu odvijaju se prema usvojenoj dinamici. Za preostale radove na objektu, koji obuhvataju izradu enterijera, scenske, audio i video tehnike koncertnih dvorana, kao i kompletno opremanje objekta, planirano je da se raspisivanje javnog nadmetanja i realizacija ovog projekta obavi u 2015. godini – naveo je on.

Podsjećamo, početkom godine Živković je za naš portal kazao je da je planirani rok za završetak radova na rekonstrukciji i adaptaciji bivšeg Doma vojske, u kome će se nalaziti ove institucije, kraj 2014. godine i da ti radovi ne podrazumijevaju i opremanje objekta.

Rekonstrukcija i adaptacija objekta u kome bi, osim MCCG i Kinoteke, trebalo da se nalazi i sala Državnog protokola, počeli su u septembru 2010. godine. Dinamika realizacije radova koje izvodi „Cijevna komerc“ iz Podgorice, varirala je uglavnom u zavisnosti od toga da li su sredstva iz državnog budžeta, namijenjena za ovaj projekat, bila eventualno preusmjerena za neke druge potrebe tokom kriznog perioda.

Foto: MCCG

Portal Analitika