Društvo

EPCG: Ukraden još jedan transformator iz trafo-stanice u Nikšiću

2009epcg
J
uče u ranim jutarnjim časovima ukraden je još jedan transformator iz trafo-stanice sa koje se električnom energijom napaja nikšićko selo Pištet, rečeno je Portalu Analitika iz EPCG.

EPCG: Ukraden još jedan transformator iz trafo-stanice u Nikšiću
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju koje je dostavila Direkcija za odnose sa javnošću EPCG navodi se i da je od početka godine na području opštine Nikšić ukradeno čak 12 transformatora i 15 niskonaponskih ormara, a šteta je procijenjena na blizu 70.000 eura.

- Cijena novog transformatora sa ugranjom iznosi više od 4.000 eura, dok je „dobit“ počinioca ovog krivičnog djela svega nekoliko desetina eura. Slučaj je prijavljen policiji i podnešena je krivična prijava protiv NN lica – stoji u istom saopštenju.

Iz EPCG dalje navode da je početkom ovog mjeseca sa dalekovoda od Malog Polja do Radevića Rupe u kolašinskoj opštini pokradeno oko tri kilometra bakarne žice, a oštećena su i četiri dalekovodna stuba.

- Direktna materijalna šteta koju trpi EPCG na godišnjem nivou se mjeri stotinama hiljada eura. Naglašavamo da je neovlašćeno pristupanje elektroenergetskim objektima  izuzetno rizično. Kradljivci se izlažu opasnosti od strujnog udara, a nastala oštećenja predstavljaju opasnost po mještane i objekte u okolini. Zbog neznatne materijalne koristi, pojedinci rizikuju svoj i dovode u opasnost tuđe živote, remete redovno napajanje električnom energijom i nanose materijalnu štetu koja znatno prevazilazi njihovu eventualnu dobit. Zbog svega navedenog apelujemo na građane, da

Elektroprivredi Crne Gore

ili najbližoj policijskoj stanici prijave svaku neovlašćenu djelatnost na stubnim mjestima i trafo-stanicama i na taj način pomognu u suzbijanju ovog visokorizičnog oblika krađe – ističu iz EPCG i dodaju da će „nastaviti da sprovode sve zakonom propisane mjere kako bi zaštitili svoju imovinu i omogućili potrošačima uredno napajanje električnom energijom“.

Portal Analitika