Društvo

VIJESTI: Drobni pijesak, jedna od najljepših uvala na Crnogorskom primorju biće urbanizovana

 

drobni
J
edna od najljepših uvala na crnogorskoj obali, sa jednom od najljepših plaža, do koje se nekada moglo doći samo strmom kozijom stazom, biće urbanizovana, pišu Vijesti.

VIJESTI: Drobni pijesak, jedna od najljepših uvala na Crnogorskom primorju biće urbanizovana
Portal AnalitikaIzvor

Ova uvala, između Reževića i Svetog Stefana, biće urbanizovana, nakon što je budvanski Sekretarijat za prostorno planiranje donio odluku za izradu planskog dokumenta Urbanistički projekat „Drobni pijesak“.  Zahtjev za izradu planskog dokumenta i spremnost da finansiraju njegovu izradu podnijela je firma „Future mont“ iz Budve iza koje, navodi list, stoje ruski biznismeni.

Osim njihovih parcela, budući planski dokument tretiraće i atraktivni zemljišni kompleks od 5,36 hektara, vlasništvo „Roychmap trading LLC“ i „Roychamp trading Montenegro“.

Inače, obje firme su, navodi list, došle u žižu javnosti 2010. godine kada je okončan sudski spor koji su vodili mještani, koji su uspjeli da vrate oko 5.500 kvadrata koju je firma kupila od porodica mještana koji su bili uknjiženi bez pravnog osnova.

Cijeli kompleks je od gotovo četiri hiljade hektara „Roychamp“ kupio još prije gotovo deceniju u jednoj od najvećih do tada kupoprodajnih transakcija, kada je iskeširao staromještanskim porodicama tada nevjerovatnih četiri miliona eura.

Kako se navodi u odluci, Urbanističkim projektom „Drobni pijesak“ treba da se kroz analizu planiranih sadržaja stvore preduslovi za gradnju raznih turističkih objekata visoke kategorije, sa pratećim i komplementarnim sadržajima.

 

Portal Analitika