Podgorica

Novi parking u Bloku "E" u Podgorici

parkingokok1909
S
ekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj u Podgorici Miomir M. Mugoša obišao je novi parking u Bloku "E" u zahvatu DUP-a "Novi Grad 1 i 2", sa  pristupnim saobraćajnicama na ulice Svetozara Markovića i Vasa Raičkovića.

Novi parking u Bloku "E" u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Parking je izgrađen na neuređenoj površini na kojoj su se godinama unazad građani parkirali vozila i na taj način svakodnevno devastirali ovaj prostor.

"U blizini raskrsnica novoizgrađenih saobraćajnica sa ulicama Svetozara Markovića i Vasa Raičakovića, izgradnjom  zastora od betona i rampi za nesmetani pristup na trotoare i saobraćajnicu, četiri parking mjesta su prilagođena za vozila lica sa posebnim potrebama i ona su obilježena propisanom saobraćajnom signalizaijom“, saopšteno je iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Kapacitet novosagrađenog parkinga je 100 parking mjesta, a od prateće infrastrukture izgrađena je atmosferska kanalizacija, TK kanalizacija i javna rasvjeta.

Projektant parkinga bio je "Saobraćaj-inženjering" d.o.o, a radove su izvodili Konzorcijum “Inženjering-put" d.o.o, "Jawel Crna Gora“ d.o.o. Danilovgrad i "Geopromet" d.o.o. - Podgorica.

 

foto: leotarco.com

Portal Analitika