Abiznis

Coca-Cola Hellenic lider po Indeksima održivosti

coca
C
oca-Cola Hellenic, druga po veličini punionica proizvoda kompanije Coca-Cola, proglašena je liderom u svom sektoru za 2014. godinu po Indeksima održivosti Dau Džons (DJSI). Kompanija je na prvom mjestu u sektoru pića među 30 svjetskih i deset evropskih po ovim indeksima. Ovo je sedma godina za redom da je Coca-Cola Hellenic uvrštena u ove indekse i prva godina da je lider i po svjetskim i po evropskim indeksima, saopšteno je iz te kompanije.

Coca-Cola Hellenic lider po Indeksima održivosti
Portal AnalitikaIzvor

Ukupan rezultat kompanije je 89 odsto, u poređenju sa 81 odsto prošle godine. Najbolji rezultati postignuti su u oblasti zaštite životne sredine i socijalnih faktora, zdravlja i ishrane, upravljanja lancem nabavke, društvenih izvještavanja, privlačenju i zadržavanju talenata i razvoju ljudskih resursa.

,,Izuzetno nam je drago što smo u svojoj industriji prepoznati kao lider na osnovu ovog renomiranog kriterijuma, kojim se mjeri korporativni učinak na polju održivosti. Naš značajan napredak ove godine potvrđuje našu posvećenost održivosti. Održivost je i dalje naš ključni strateški prioritet u poslovanju i trudićemo se da ostvarimo dalji napredak kako bismo zadržali lidersku poziciju’’, saopštio je ovim povodom generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Dimitros Lois.

Indeksi održivosti Dau Džons bave se procjenom finansijski relevantnih ekonomskih, socijalnih i faktora zaštite životne sredine kod preko 2.500 kompanija na svijetu, čijim se akcijama trguje na berzi.

 

 

Portal Analitika