Politika

Pajović preuzeo kontrolu nad imovinom stranke?

1909Pajovic
O
sam članova Predsjedništva Pozitivne Crne Gore tražilo je od menadžera stranke Dejana Božovića da zaustavi sve isplate sa računa Pozitivne, dok se ne odblokira rad Predsjedništva. Oni su lidera stranke Darka Pajovića optužili da je blokirao rad najvišeg stranačkog organa i mimo statuta preuzeo kontrolu nad imovinom stranke, pišu Vijesti.

Pajović preuzeo kontrolu nad imovinom stranke?
Portal AnalitikaIzvor

“Zahtijevamo da odmah obustavite sve isplate novčanih sredstava sa računa Pozitivne, osim plaćanja poreskih i kreditnih obaveza, dok se ne odblokira rad Predsjedništva i shodno svojim nadležnostima ono bude u prilici da raspolaže imovinom”, navodi se u zahtjevu koji su potpisali Mladen Bojanić, Dritan Abazović, Emin Duraković, Nikola Koćalo, Goran Đurović, Miloš Konatar, Luka Rakčević i Dragan Ćiro Cvetković.

Duraković tvrdi da članovi Predsjedništva od jula nemaju uvid u stranačke finansije.

“Nadamo se da će se Pajović dozvati pameti, kako ne bi ušao u zonu sumnji za zloupotrebu korišćenja zajedničke imovine”, kazao je on.

Portparolka Pozitivne Nataša Gojković tvrdi da zahtjevom da se zaustave isplate, članovi Predsjedništva žele blokadu rada stranke. Time se, kako je kazala, pokušava diskreditacija i pravi šteta stranci.

“Sve i da hoće, ni predsjednik ni Predsjedništvo ne mogu da blokiraju finansijsko poslovanje stranke, jer oni ne upravljaju njenim sredstvima. Stranka ima redovne obaveze prema državi, kreditnim ustanovama, zaposlenom osoblju i zakupcima prostora na što idu gotovo svi rashodi. To znaju svi članovi Predsjedništva”, upozorila je ona, navodeći da Predsjedništvo nije u blokadi, dok sredstvima raspolaže mendažer, u skladu sa usvojenim finansijskim planom i Statutom.

“Jasno da ovaj zahtjev treba da posluži za unutarstranačke optužbe i dalje zamajavanje javnosti”, kazala je ona.

Izvor: Vijesti; foto: pozitivnacrnagora.me

 

Portal Analitika