Fudbal

FIFA tjera sudije da vrate poklone iz Brazila!

FIFAlogo
B
razilska fudbalska federacija poslala je na početku fudbalskog prvenstva u Brazilu 65 poklona fudbalskim federacijama koje su učestvovale na prvenstvu u Brazilu, kao i članovima FIFA izvršnog komiteta.

FIFA tjera sudije da vrate poklone iz Brazila!
Portal AnalitikaIzvor

Zanimljivo je da je to postalo poznato tek ovih dana, a za sada se ne zna šta je bilo sa paketom za FA Engleske, zbog čega se i podigla tolika prašina.

U 65 paketa bili su Parmiđanijevi satovi, vrijedni kako se vjeruje preko 16 hiljada funti! Etički komitet FIFA naložio je svima koji su primili poklone da ih vrate do 24. oktobra, inače će protiv njih pokrenuti postupak.

FIFA zvaničnicima, kao i sudijama, nije dozvoljeno da primaju nikakve poklone, ukoliko nisu simbolični ili su trivijalne vrijednosti, što sat vrijedan 16 hiljada funti svakako nije.

"Kada se desi ovakav slučaj, odmah po otvaranju poklona, onaj koji ga je primio mora smjesta da ga vrati, ili da prijavi stvar etičkom komitetu. Pošto to nije bio slučaj, a detalji ovog događaja su poznati, etički komitet nalaže svima koji su primili ovaj paket da ga vrate do 24. oktobra, inače će protiv njih biti pokrenut postupak", stoji u saopštenju.

Nekoliko FIFA zvaničnika je i prijavilo događaj etičkom komitetu, poslije čega je uslijedila rekonstrukcija. FA Brazila tvrdi da satovi vrijede 3 puta manje nego što je FIFA utvrdila, i da nisu imali namjeru da nekoga podmite tim poklonom. (sportske)

Portal Analitika