Politika

Pajović da zakaže sjednicu otvorenu za javnost

pozitivna-logo
Č
lanovi Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić, Dritan Abazović, Nikola Necko Koćalo, Goran Đurović, Emin Duraković, Luka Rakčević, Dragan Ćiro Cvetković i Miloš Konatar pozvali su lidera partije Darka Pajovića da prekine sa, kako su naveli, zamajavanjem članstva Pozitivne i zamaranjem javnosti neistinitim i fabrikovanim saopštenjima sa sjednica stranačkih organa.

Pajović da zakaže sjednicu otvorenu za javnost
Portal AnalitikaIzvor

“Tražimo da Pajović, u skladu sa obavezom iz Poslovnika o radu Predsjedništva, smogne hrabrosti i zakaže sjednicu Predsjedništva, za ponedjeljak, 22. septembra. Zahtijevamo da sjednica bude otvorena za javnost”, stoji u saopštenju osam članova Predsjedništva Pozitivne dostavljenom Portalu Analitika.

Oni su za sjednicu predložili dvije tačke dnevnog reda, tj. donošenje Odluke o sazivanju vanrednog izbornog Kongresa za 8. novembar i donošenje Odluke o raspolaganju imovinom Pozitivne.

“Svaki odgovor koji ne sadrži jasan saziv i datum ove sjednice, kao i ne prihvatanje javnosti rada, smatraćemo još jednim u nizu primjera kršenja stranačkih akata, novom manipulacijom i nevjerovatnom upornošću u održavanju blokade rada stranke. Cilj je jasan - samouništenje stranke ako Pajović nije predsjednik, a do tada protivpravno i nekontrolisano raspolaganje cjelokupnom stranačkom imovinom”, naglašeno je u saopštenju.

Potpisnici saopštenja kazali su da ovim žele da stave tačku na javno iznošenje unutarstranačkih problema.

Portal Analitika