Politika

POPOVIĆ: Nikšić temelj i bastion moderne Crne Gore

0609Popovic
P
redsjednik Liberalne partije LPCG Andrija Popović čestitao je građanima Nikšića, predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću, predsjednici Skupštine Opštine Sonji Nikčević i odbornicima 18. septembar - Dan Opštine.

POPOVIĆ: Nikšić temelj i bastion moderne Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

“Pod zidinama starog Onogošta, grad Nikšić utemeljio se kao centar novog crnogorskog duha, crnogorske državnosti, nauke, sporta, umjetnosti i kulture. Grad Ljuba Čupića, Vita i Živka Nikolića, Mirka Kovača i mnogobrojnih slavnih imena ne samo Crne Gore, već i Evrope i svijeta, s pravom može nositi epitet temelja i bastion moderne Crne Gore”, stoji u čestitki lidera LP-a.

Popović je istakao da je Nikšić industrijski centar države čiji su neiscrpni privredni i prirodni potencijali garancija da ovaj grad i njegovi građani imaju dobru budućnost.

“Međutim, nedovoljna iskorišćenost ili loše upravljanje takvim potencijalima dodatno nas obavezuje da uložimo sve svoje napore u kvalitetniju valorizaciju i snažniji tempo razvoja nikšićke privrede”, naglasio je on.

Kao nosilac svakog industrijskog i ekonomskog napretka, Popović naglašava da Nikšić mora biti garancija porasta životnog standardna i kvaliteta života svih građana i građanki Crne Gore.

“Prilika je da se prisjetimo jednog od najznačajnijih liderna modernog Nikšića, liberalnog gradonačelnika, pokojnog Labuda Šljukića. Njegov doprinos ovom gradu nemjerljiv je a njegov vedri duh i snažna pozitivna energija ostaće ugrađeni u budućnost Nikšića. Neka je vječno hvala njegovom djelu i imenu”, zaključio je Popović u čestitki.

CdM

Portal Analitika