Fudbal

LŠ: Spektakl u Minhenu, lako za Barsu

LigaSmapionalogo
P
reostalih osam mečeva prvog kola Lige šampiona igra se večeras, a u centru pažnje biće Minhen i sudar njemačkog giganta Bajerna i prvaka Engleske ekipe Mančester sitija.

LŠ: Spektakl u Minhenu, lako za Barsu
Portal AnalitikaIzvor

Prošle sezone, u istoj fazi takmičenja, Siti je trijumfovao sa 3:2 u Minhenu. Bajern je, uoči utakmice sa predstavnikom Engleske, trijumfovao u Bundesligi protiv Šutgarta, dok su "građani" u posljednja dva kola Premijer lige osvojili samo bod.

- Vjerujemo u sebe i dobar rezultat. Ovo je prva utakmica Lige šampiona. Igramo u gostima protiv jednog od najtežih rivala na svijetu u ovom trenutku. Utakmica u Minhenu, za nas svakako predstavlja veliki izazov - rekao je kapiten Mančester sitija Vensan Kompani.

Fudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi je prošle subote protiv Štutgarta odigrao prvu utakmicu u sezoni, ali od tada nije trenirao i neće igrati protiv Mančester sitija.

- Riberi neće trenirati, on je kod kuće i ne može da igra - rekao je trener Bajerna Pep Gvardiola, prenijeli su britanski mediji.

Gvardiola je rekao da se Arjen Roben oporavio od povrede koljena i da je u ekipi. U ekipi Bajerna neće biti defanzivca Holgera Badštubera koji je pokidao tetivu butnog mišića i moraće na operaciju. U drugom meču grupe E u Rimu sastaće se Roma i CSKA iz Moskve. Dva tima će vjerovatno direktno voditi bitku za treće mjesto i nastavak takmičenja u Ligi Evrope na proljeće, s toga, međusobni dueli imaju veliku važnost za obje ekipe.

Fudbaleri Čelsija će u okviru prvog kola grupe G dočekati Šalke. Englezi važe za velikog favorita, s obzirom da je Murinjova četa u prva četiri kola Premijer lige ostvarila maksimalan učinak. U velikoj formi je i napadač "plavaca" Dijego Košta, koji je do sada postigao već sedam golova. U drugom meču grupe G sastaju se Sporting i slovenački Maribor.

Dosta pažnje privlači i meč grupe F između Ajaksa i Pari Sen Žermena, dok Barselona dočekuje kiparski APOEL. Katalonci za prvi meč u Ligi šampiona vjerovatno neće moći da računaju na Danija Alveša i Tomasa Vermalena zbog povreda, dok u ekipi sigurno neće biti Luis Suares, koji je odrađuje suspenziju FIFA.

U ostalima mečevima prvog kola Lige šampiona u srijedu se sastaju Atletik Bilbao - Šahtjor Donjeck i Porto - BATE Borisov. Sve utakmice prvog kola Lige šampiona počinju u 20.45 sati .

Grupa E:

Roma - CSKA Moskva

Bajern - Mančester siti

Grupa F:

Barselona - Apoel

Ajaks - Pari Sen Žermen

Grupa G:

Čelsi - Šalke

Maribor - Sporting

Grupa H:

Porto - Bate Borisov

Atletik Bilbao - Šahtjor

Jučerašnji rezultati:

Grupa A:

Olimpijakos - Atletiko Madrid 3:2 (2:1)

Masuaku 13', Afelaj 31', Mitroglu 73' - Mandžukić 38', Grizman 87'

Juventus - Malme 2:0 (0:0)

Tevez 59', 90'

Tabela:

1. Juventus 3

2. Olimpijakos 3

3. Atletiko M. 0

4. Malme 0

Grupa B:

Liverpul - Ludogorec 2:1 (0:0)

Baloteli 82', Džerard 90' (p) - Abalo 90'

Real Madrid - Bazel 5:1 (4:1)

Suhi 14' (ag), Bejl 30', Ronaldo 32', Rodrigez 37', Benzema 80' - Gonzales 38'

Tabela:

1. Real M. 3

2. Liverpul 3

3. Ludogorec 0

4. Bazel 0

Grupa C:

Monako - Leverkuzen 1:0 (0:0)

Mutinjo 61'

Benfika - Zenit 0:2 (0:2)

Hulk 6', Vicel 22'

Tabela:

1. Zenit 3

2. Monako 3

3. Leverkuzen 0

4. Benfika 0

Grupa D:

Galatasaraj - Anderleht 1:1 (0:0)

Jilmaz 90' - Prae 52'

Borusija Dortmund - Arsenal 2:0 (1:0)

Imobile 45', Obamejang 48'

Tabela:

1. Dortmund 3

2. Galatasaraj 1

3. Anderleht 1

4. Arsenal 0

Portal Analitika