Politika

ABAZOVIĆ: Spriječiti spregu korupcije i sudske vlasti u Ulcinju

albanjorikokokoko
P
oslanik Pozitivne Dritan Abazović apelovao je danas da javnost ne dozvoli spregu krupnog kapitala, korupcije i sudske vlasti u procesu koji Atlas grupa vodi protiv opštine Ulcinj u slučaju K-1.

ABAZOVIĆ: Spriječiti spregu korupcije i sudske vlasti u Ulcinju
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji za medije na kojoj je pored Abazovića učestvovao i albanski poslanik Genci Nimanbegu i poslanica DF-a  Ljiljana Đurašković, poručeno je da oni kao poslanici smatraju da je u pomenutom procesu postoje elementi korupcije.

- Naša moralna obaveza je bila da apelujemo na javnost da Crna Gora ne dozvoli spregu krupnog kapitala, korupcije i sudske vlasti. Sudija Milica Popović odbacuje sve krunske argumete koje su moje kolege pominjale a to je bilo da opština Ulcinj ne može biti odgovorna za nešto što je srušila država. Tvrdnje čelnika Atlas grupe gdje oni već tvrde da će dobiti spor i predlažu da Vlada preuzme dug opštine, govori da su oni već dobro pripremili teren i da će dobiti spor, onako kako to često biva u Crnoj Gori, dilom između njih i predstavnika sudske vlasti – rekao je Abazović i poručio da će ukoliko dođe do toga imati adekvatan politički odgovor.

Abazović je podsjetio da je opština Ulcinj u proteklih 200 dana nove vlasti isplatila 1,5 milion dugovanja.

- Nismo mi jedini koji smo dužni, ne osporavamo dugovanja, ali smo jedini koji upadaju u blockade. Ovdje se radi o klasičnim opstrukcijama centralne vlasti i sudske vlasti kako bi se život u opštini Ulcinj učinio što težim za građane – rekao je Abazović

Poslanik Genci Ninmanbegu istakao je da se traži 10,5 miliona od opštine Uljcinj za nešto za što opština nema odgovornost.

- Postavlja se pitanje zašto nije tužena država – to je vjerovatno zato što su prošli rokovi pa se tuži opština. Mi kao poslanici sumljamo u potencijlni konflikt interesa i uključenost pojedinaca u koruptivne radnje. Nije nam jasno kako može doći do registracije nekog društvenog preduzeća sa Kosova a da se legitimitet Kosova ospori na sudu Crne Gore. Milionski iznosi koji treba da se isplate ravni su dvogodišnjem budžetu opštine Ulcinj I donošenje negativne presude za opštinu bi značilo da bi mogli prestati sa radom - poručio je Nimanbegu i istakao da će u tom slučaju doći do adekvatnog odgovora.

Odgovarajući na pitanje da li može da nevede imena umješanih u koruptivne radnje rekao je da apsolutno misli da postoje koruptivne radnje ali nije naveo imena.

- Jer je nevjerovatno da jedna društvena firma sa Kosova može da se registruje u Crnoj Gori. Da lit a licaimaju ime, sigurno imaju ali mi nijesmo istražni organi da bi znali ko je I kako sve to radio I ako bude bilo potrebe mi ćemo se  obratii insistucijama – rekao je Nimanbegu.

Ljiljana Đurašković je naglasila da je opština Ulcinj najsiromašnija opština na primorju da  je standard građana nizak a plate zaposlenih su najniže u Crnoj Gori.

- Negatvnom presudom opština bi došla do bankrotstva – rekla je ona.

 

Portal Analitika