Politika

BLOKADA GL. GRADA: Ni Klikovac iz DF-a neće da zakaže sjednicu

Podgorica
O
dbornički klubovi Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije trebalo bi da u naredna dva dana donesu odluku o načinu prevazilaženja blokade Skupštine Glavnog grada nakon što je predsjedavajući SO Miodrag Lekić podnio ostavku, saznaje Portal Analitika. Pravo da predsjedava je pripalo sljedećem najstarijem odborniku Dragutinu Klikovcu iz Kneževićeve političke grupacije koja je članica Demokratskog fronta i koji je najavio da neće niti zakazati niti prisustvovati nastavku sjednice. DF je ranije obavijestio javnost da svi njegovi odbornici neće prisustvovati sjednici podgoričkog parlamenta.

BLOKADA GL. GRADA: Ni Klikovac iz DF-a neće da zakaže sjednicu
Portal AnalitikaIzvor

- Situacije je vrlo složena i moramo dobro da promislimo. Donijećemo odluku u naredna dva dana koja će biti u skladu sa zakonom i Poslovnikom, rekao je izvor Portala Analitika iz vrha vladajuće koalicije.

Da stvar bude komplikovanija i sljedeći najstariji odbornik, nakon Klikovca, je prema saznanjima Analitike iz redova DF-a tako da se Skupština Glavnog grada našla u blokadi.

Jedno od mogućih rješenja je da Vlada iskoristi svoje pravo i da 24. septembra tri mjeseca nakon održavanja prve sjednice zakaže nastavak konstitutivne sjednice.

Pr­va sjed­ni­ca SO Glavnog grada sa­zva­na je 24. ju­na a po­tom je pre­ki­nu­ta ka­da je pred­sje­da­va­ju­ći  Mi­odrag Le­kić, na­kon ve­ri­fi­ka­ci­je man­da­ta, kon­sta­to­vao da se ni­je­su ste­kli zuslo­vi za iz­bor pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne jer ni­je for­mi­ra­na parlamen­tar­na ve­ći­na.

Predsjednici Odbora Glavnog grada SDP-a i DPS-a Vu­ji­ca La­zo­vić i Vla­dan Vu­če­lić obavijestili su prije tri dana Skup­šti­nu o po­sto­ja­nju ve­ći­ne ko­ja bi kon­sti­tu­i­sa­la vlast u Pod­go­ri­ci.

Portal Analitika